Välj din butik

Tillverkare

Sveriges bredaste sortiment

Vi har Sveriges bredaste sortiment från ledande tillverkare av eldstäder, skorstenar, taksäkerhet och tillbehör.

Att välja eldstad handlar till stora delar om design, funktion och pris, men också om att välja en produkt från en tillverkare som du får förtroende för och står för värderingar som du också ställer dig bakom. Alla tillverkare har sin historia, tradition och syn på framtidens miljö- och hållbarhetsfrågor. Att lära känna våra tillverkare lite närmare kan bidra till ditt val av eldstad.

Tyska BRUNNER, som länge varit stora i Europa, tar nu allt större andelar på den svenska marknaden. I byn Eggenfelden i Bayern, ligger det familjeägda företaget, som under drygt 70 år satt sitt värde i att skapa exklusiva eldstäder av högsta kvalitet, utifrån gedigen kunskap, genuint hantverk och med fokus på hållbarhet och miljö.
I över 50 år har det tillverkats kaminer i småländska Markaryd, utvecklade för svenska förhållanden och gällande miljökrav. Produktionsanläggningen är en av Europas modernaste i branschen och tillverkas miljömässigt hållbara kaminer, insatser och murspisar med mycket god förbränning.
CW Lundberg erbjuder innovativa, miljövänliga och stilrena produkter för tak och taksäkerhet. Genom kvalitetssäkrad produktion och utvalda material med ytbehandling garanteras du produkter som klarar svåra miljöer, minskar påfrestning på taket och möjliggör en ergonomisk och säker arbetsmiljö.
Ända sedan 1933 har Dovre värmt det norska folket. Dovre tillverkar braskaminer, vedspisar och insatser i gjutjärn av högsta kvalitet. Kaminer från Dovre är klassiskt utformade och har hög effektivitet med bästa möjliga förbränning, som ger behaglig temperatur till rummet.
Holländska DRU är en av Europas ledande tillverkare av eldstäder för gas. Företaget har anor från 1700-talet och började tillverka gaseldstäder 1960. DRU arbetar utifrån fyra kärnvärderingar som också präglar deras produkter: hög kvalitet, miljö, att lyssna och lära och att ständigt utvecklas.
När skorstenen är kall är det svårt att få ett bra drag, vilket gör att onödig rök kommer ut från eldstaden, både utomhus och inomhus. En rökgasfläkt kan enkelt lösa problemet. Danska Exodraft tillverkar rökgasfläktar av högsta kvalitet sedan 1957.
Gabriel har sex grundmodeller som genom olika kombinationer av kronor, fris och sims blir till 21 olika kakelugnsmodeller – var och en med sin unika charm. Flertalet av dessa är av klassisk modell, men Gabriel har också en produktlinje med moderna kakelugnar.
Som en av världens äldsta producenter av eldstäder har norska Jøtul en unik kunskap och stolt tradition av att bekämpa kyla i 170 år. Att arbeta med gjutjärn ger dem de möjligheter som krävs för att skapa estetiska, värmelagrande och hållbara produkter.
Sedan 1969 har Keddy designat och tillverkat eldstäder anpassat för det karga svenska klimatet. Med arvet från en gjutjärnstradition som går hundratals år tillbaka i tiden började Keddy att utveckla kassetter med förhoppning om att göra öppna spisar och kakelugnar mer effektiva. Idag är Keddy Sveriges mest sålda spiskassett.
Kindling Cracker™ är för dig som vill känna dig säker och trygg när du klyver ved. Det sker tusentals yx-relaterade olyckor varje år. Med en vedklyv klyver du din ved snabbt och enkelt och med alla fingrar i behåll. Vedklyvning har därmed aldrig varit enklare och säkrare.
Lohbergers framgångssaga började 1925 med grundandet av kaminfabriken i Mattighofen. Under snart hundra år har företaget specialiserat sig på utveckling och produktion av braskaminer och vedspisar av högsta kvalitet. Under mottot ”kvalitet före kvantitet” eftersträvas intelligenta, rationella och ekonomiska lösningar, genom hantverkskunskap och modern teknik.
Danska Morsø grundandes redan 1853 med tillverkning av alla möjliga produkter, från stallfönster och verktyg till kastruller och stekpannor. På 1950-talet startade tillverkningen av braskaminer och 2012 lanserades den första utomhuseldstaden, Forno – en kombinerad ugn och grill som är utmärkt för matlagning och som numera en designikon.
Nordpeis är Norges största leverantör av kaminer. Med fokus på detaljer, miljötänk och kvalitet utvecklar Nordpeis kaminer med tidlös skandinavisk design. Nordpeis ligger långt framme i branschen med att ständigt vilja utveckla sina produkter utifrån inredningstrender och miljökrav.
I skorstensröret finns alla viktiga delar som gör att NVI kan ge 25 års garanti. Här hittar vi det tjockaste innerröret på marknaden idag, gummipackning som håller tätt och omlottskarvning av isoleringen. NVI är självfallet också säker och samtidigt har man tagit fasta på att den ska vara snygg att se på.
Att elda med bioetanol har många fördelar. En bioetanolkamin är det moderna valet utan varken rök, sotiga glas eller frustrationen att inte få igång brasan. Kaminerna kräver inte skorsten, är inte så tunga och är därmed enkla att installera och kan placeras i stort sett varsomhelst.
Premodul skorstenssystem tillverkas i småländska Markaryd och är ett varumärke inom NIBE-koncernen som är framtaget i samarbete med Contura. Skorstenen passar alla kaminer och eldstäder, är CE-märkt, testad av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och det ingår alltid 25 års garanti på installerad skorsten.
RAIS erbjuder ett brett sortiment av bras- och gaskaminer med särskilt fokus på design. Med egen design- och utvecklingsavdelning, eget testlaboratorium och en modern produktionsfabrik tillverkas kaminer och insatser, utomhuskaminer och grillar för hemmet och trädgården.
Scanspis bildades i Odense 1978. Från dag ett har fokus varit på att erbjuda de bästa kaminerna på marknaden, med fokus på design, innovation och användarvänlighet. Kombinationen dansk design, modiga idéer och smarta detaljer har gjort Scanspis till ett ledande varumärke.
Framsynt, klarsynt och handlingskraftig. Så beskrivs Schiedels grundare Friedrich Schiedel, som 1946 startade en betongfabrik som snabbt specialiserade sig på skorstenar. Schiedel är idag Europas ledande skorstenstillverkare, men också en framstående tillverkare av kaminer.
Spartherm är marknadsledare i Europa av spisinsatser, med ett brett utbud. Alla insatser från Spartherm är av mycket hög kvalitet, där utvalda modeller utgör ett premiumsortiment. Dessa insatser utmärks av att handtaget och glasets ram glider ned i en skåra och blir näst intill osynliga när luckan stängs.
1975 började Svenska Westaflex utveckla effektiva kanaler för skorsten med egen tillverkning i huset. Att kontrollera alla delar i produktionen ger möjlighet att erbjuda snabba omställningar, skräddarsydda lösningar, säker kvalitet och mycket hög leveranssäkerhet. Att ha rätt lösning gör att huset mår bättre.
De enkla, rena linjerna går igenom i flera av TermaTechs kaminer. För sin ärlighet och enkelhet, inte design för designens skull. Ofta använder sig TermaTech av lite kraftfullare material eftersom det ger kaminen en stark och solid upplevelse. ”No Nonsense-produkter”, som en av grundarna Søren Jakobsen uttrycker det.
Familjeägda TJB jobbar för att utveckla, tillverka och sälja kvalitativa och smarta produkter som underlättar arbetet på taket. Från att i starten haft en handfull egna takprodukter i sortimentet har det idag utvecklats till ett stort och brett sortiment och TJB är idag en helhetsleverantör av taksäkerhet.
Hundraårig traditionen av svensk kamintillverkning är det som inspirerar Westbo och ger en kombination av tradition och modern funktion, som möter dagens miljökrav. Gjutjärnskaminerna använder konvektionsvärme, som gör att temperaturen i rummet blir behaglig och jämn.