Välj din butik

Välkommen att lära känna Westbo lite närmare.

Om Westbo

Hundraårig traditionen av svensk kamintillverkning är det som inspirerar Westbo och ger en kombination av tradition och modern funktion, som möter dagens miljökrav. Gjutjärnskaminerna använder konvektionsvärme, som gör att temperaturen i rummet blir behaglig och jämn. Ved, bioetanol eller ved – valet är ditt.

Ved, bioetanol eller el?

Oavsett om du väljer en kamin som drivs med ved, bioetanol eller el så känslan av hundraårig tradition av svensk kamintillverkning. Westbo vurmar för den den svenska hantverkstraditionen – och det märks. Det är svårt att välja ut en favorit bland detta gedigna sortiment av kaminer, men den som anses mest berömd, i alla fall om man frågar Westo själva, så är det den vedeldade Westbo Victoria 125, som är den största kaminen i Victoriafamiljen. Med sina 180 kg gjutjärn är den en riktigt pålitlig värmekälla. Stora glas gör att elden syns från alla håll och den finns på med och utan sidoglas.

Vedspisen ”Smalspisen”

Westbos smala vedspis passar perfekt i köket, som komplement till den vanliga spisen. Genom att använda den som en kompletterande värmekälla, bidrar den både med värme till köket och till exempelvis att koka vatten. Skulle strömmen sluta fungera passar den utmärkt för matlagning. Smalspisen finns i två olika versioner: Ankarsrum, med ornamenterad front och Westbo 30, med stilren front.

Westbo 30 har stilren front.

Westbos klassiska vedpisar

Westbo HVA 26 är en klassiskt köksspis som finns med eller utan glaslucka. Vedspisen är förbättrad jämfört med sina föregångare, genom att bl.a. godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Den sammanlagda vikten har ökat från cirka 85 till 140 kg, vilket medför att vedspisen avger strålningsvärme under en längre tid. Westbo HVA 26 finns med antingen stållucka eller glaslucka och kan anslutas till friskluft, som är ett tillval. Westbo Standard är en traditionell köksspis i massivt gjutjärn, som tack vare sin praktiska design lämpar sig väl för både brödbak och annan matlagning. Dessutom bidrar med behaglig värme till köket.

Passar till brödbak och matlagning.

Mys med eller utan skorsten

Westbo Carl 95 är Westbos minsta kamin, formgiven i typisk svensk stil. Ett vackert blommönster pryder såväl fronten som sidorna. Detta är en perfekt liten kamin, när det inte finns skorsten. Carl 95 har fått en storebror som heter Carl 120, talen syftar på kaminernas höjd. Westbo Carl, som drivs med bioetanol, har en effekt på 2 kw och en liter bioetanol räcker till cirka 3–4 timmar. Westbo Carl finns också driven på el, med en keramisk kokplatta på toppen.

Westbo Carl 95 har fått en storebror som heter Carl 120.

En elkamin kräver ingen bygganmälan, ingen installation och man kan elda samma kväll som man köpt produkten. Du slipper besvär med sot och rök och krångel med att införskaffa ved. Eftersom ingen skorsten behövs passar en elkamin bra i lägenheten eller på verandan.

Westbo Carl som elkamin.

WeRa – jaktkaminen

Westbo WeRa är en kompakt gjutjärnskamin i klassisk design, med en eldstad av värmelagrande charmottetegel. Det här är en kraftfull vedspis, med hög effekt på 7 KW och en solid konstruktion på 150 kg som klarar av hög värme. Sidorna består av lameller, för att ha så mycket yta som möjligt att avge värme ifrån. WeRa passar perfekt i jaktstugan eller som nödkamin vid strömavbrott. Tack vare kokplattan på toppen kan man alltid kan värma vatten och laga mat. Trots sin kompakta storlek klarar kaminen av en vedlängd på 35–40 cm.

Hög effekt, solid konstruktion i gjutjärn.

Westbo Classic – majestätisk

Westbo Classic, en riktigt uppskattade kamin, stilfull och elegant. Den traditionella skandinaviska formgivningen för tankarna till 1800-talet. Classic finns i två olika höjder, i svart eller vitt och som drivs av antingen ved eller el. Den elektriska versionen behöver inte skorsten och kan enkelt installeras. Med en värmeeffekt på ca. 2 kW, passar den bra i hemmet, men även i restauranger eller i hotellobbyn.

Vedeldad eller eldriven? Du väljer.

För Westbo är det inte enbart värmevärdet hos en kamin det som betyder något, kaminen som en del av inredningen betyder lika mycket, där utseende och känslan av kaminen är viktigt för ett välkomnande och gemytligt hem. 

Produkter i fokus

Braskaminer
Westbo Carl 120
fr. 27 900 kr
Vedspisar
Westbo HVA 26 Glaslucka
fr. 22 900 kr
Braskaminer
Westbo Victoria 125 med sidoglas
fr. 35 900 kr

Visst du det här om Westbo?

Den klassiska Westbolyktan har anor som sträcker sig långt tillbaks i tiden. Denna typ av lykta användes bl.a. av rallarna då de byggde och inspekterade tågrälsen i nattens mörker. Den placerades även ut som dåtidens varningsljus vid både trafikolyckor och vägarbeten.

Vill du veta mer om Morsø?
Besök westbo.net

Liknande tillverkare:

Keddy

Sedan 1969 har Keddy designat och tillverkat eldstäder anpassat för det karga svenska klimatet. Med arvet från en gjutjärnstradition som går hundratals år tillbaka i tiden började Keddy att utveckla kassetter med förhoppning om att göra öppna spisar och kakelugnar mer effektiva.

Lohberger

Under snart hundra år har Lohberger specialiserat sig på utveckling och produktion av braskaminer och vedspisar av högsta kvalitet. Under mottot ”kvalitet före kvantitet” eftersträvas rationella och ekonomiska lösningar genom hantverkskunskap och modern teknik.

Jøtul

Som en av världens äldsta producenter av eldstäder har norska Jøtul en unik kunskap och stolt tradition av att bekämpa kyla i närmare 170 år. Att arbeta med gjutjärn ger dem de möjligheter som krävs för att skapa estetiska, värmelagrande och hållbara produkter genom gediget hantverkskunnande.