Köp

Avtal om köp mellan dig och Eldabutikerna ingås när vårt ordersystem skickat autogenererad orderbekräftelse till dig på e-mail avseende den beställning du gjort i vår nätbutik. Vi reserverar oss för att produkter på vår hemsida inte alltid korrekt motsvarar faktiskt utseende. Produktbilder på din dator kan uppfattas felaktigt eller avvikande beroende av vilken dator och dataskärm som nyttjas och med vilka inställningar.

Priser

Priser är angivna med vid var tid gällande mervärdesskatt, för närvarande 25 procent. Vi förbehåller oss rätten att justera priser med anledning av ändrade inköpspriser, nya avgifter och skatter, valutaförändringar och liknande. Justering sker vid tidpunkt Eldabutikerna finner lämpligt, dock senast vid leverans av beställd vara. Vidare förbehåller vi oss rätten att justera felaktiga prisangivelser som skett på grund av misstag.

Leverans

– Hämta dina varor i vår butik

Du kan utan kostnad och under gällande öppettider hämta dina varor i Eldabutiken

Globen på Slakthusgatan 20 i Stockholm. Vi kontaktar dig per e-post, sms eller telefon så snart varorna finns hos oss för avhämtning.

– Leverans i Sverige

Våra varor skickas med av oss valt fraktbolag och kan hämtas på anvisat utlämningsställe efter att du erhållit avisering.

– Leveranskostnad

Leveranskostnaden är olika beroende av produktens mått och vikt men fraktkostnaden anges alltid vid beställning i shopen.

– Leveranstid

Vi anger alltid leveranstid på respektive varusida. Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi under vardagar mottagit och registrerat din order till dess att försändelsen skickas från vårt lager. Alla leveranstider avser arbetsdagar. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. I dessa fall underrättar vi dig om ny leveranstid per e-mail eller telefon. Om du beställer flera varor med olika lång leveranstid sker leverans till dig när samtliga varor kommit till vårt lager. Om du önskar delleveranser ber vi dig meddela detta i din beställning.

Vi äger rätt att fördröja eller avbryta leverans av köpta varor på grund av forcemajeure, så som bland annat strejk, krigsutbrott, naturkatastrofer och andra liknande omständigheter som står utanför vår kontroll.

Betalning

Betalning sker till säljaren

Inter-Idé Consult Aktiebolag,

Org.Nr: 556266-1644,

Slakthusgatan 20,

121 62 Johanneshov.

I vår webbshop kan du betala med Klarna faktura, Klarna konto, kort eller banköverföring.

Du kan läsa Klarnas allmänna villkor här. (http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/checkout)

Ångerrätt

Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt i nätbutiken i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du inom 14 dagar efter att du mottagit den meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Du får hela köpesumman tillbaka, men leveranskostnaden för returen bekostas av dig. Returen måste skickas på ett sådant sätt att produkten ankommer till returadress. Vi accepterar inte att hämta paket vid uthämtningsställe, fraktbolags distributionscentral eller liknande. Den returnerade varan skall vara oskadad, oanvänd och i sin originalförpackning och följesedel/faktura, samt uppgifter om hur återbetalning skall ske, skall bifogas. Vänligen kontakta Eldabutiken Globen eller skicka e-post till oss på weborder@eldbutiken.se innan du returnerar en vara.

Reklamation av vara

Du har rätt till tre års reklamationsrätt enligt bestämmelserna i konsumentköplagen förutsatt att du meddelar oss inom rimlig tid från det att du upptäckte felet i varan. Kontakta alltid vår kundtjänst innan du returnerar en felaktig vara. När vi mottagit ett gällande reklamationskrav kommer vi att kontakta dig för avhjälpande av felet eller översänder eventuella returkoder/fraktsedel. Vid retur av giltigt reklamationskrav står vi självfallet för returkostnaden.

Garantier

Garantivillkoren varierar beroende på varumärke och vilken sorts vara det är fråga om. Kontakta vår kundtjänst om du har frågor om en viss varas garantivillkor.

Personuppgifter

Vi hanterar alla dina personuppgifter enligt bestämmelserna i personuppgiftslagen. De uppgifter du lämnat till oss används endast i våra datasystem i syfte att fullfölja din order och i övrigt ge dig god service. Våra åtaganden omfattar fullgörande av leverans av beställda varor, lämna information om orderstatus samt informera dig om våra nyheter, kampanjer och erbjudanden.

Elda Frågor & Svar

Vi har svaret på dina frågor om kaminer, kakelugnar, installationer och mer