Välj din butik

Välkommen att lära känna 🔥 Elda lite närmare.

Om oss

Eldabutiken är Sveriges största fackhandelskedja med 50 Eldabutiker, från Vellinge i söder till Luleå i norr. Tillsammans bildar vi ett nationellt centrum för brasvärme, där du som kund får kvalificerad hjälp från inspiration, tips och råd till färdig installation.

Sveriges bredaste sortiment

Hos oss hittar du det bredast sortimentet av eldstäder för både hemmet och trädgården, från ledande tillverkare i Sverige och Europa. Bland våra tillverkare hittar du marknadsledande eldstadsvarumärken som Brunner, Contura, Dovre, DRU, Gabriel, Jøtul, Keddy, Lohberger, Morsø, Planika, RAIS, Scanspis, Schiedel, Spartherm, TermaTech och Westbo.

"Vart tredje år förnyar man sin certifiering. Det kommer nya lagar, föreskrifter och allmänna råd i Boverkets byggregler. Branschen uppdaterar sig och så gör vi också."

Elda-certifiering

Kompetensen hos våra installatörer är något som vi inom Elda är stolta över och värderar högt. Lång erfarenhet och hög kompetens är viktiga förutsättningar för  säkerställa att din eldstad blir rätt monterad. Som första och enda organisation i branschen låter vi våra installatörer genomgå en yrkescertifiering som är framtagen av branschens ledande aktörer och är under statlig kontroll.

Eldabutiken i Avesta.

Elda-certifieringen är framtagen av några av branschens ledande aktörer och är under statlig kontroll. Den eldstadsinstallatör som med godkänt resultat klarat kunskapsprovet efter genomförd utbildning och samtidigt uppfyller alla de krav som finns på praktisk erfarenhet, kan ansöka om riksbehörighet som Certifierad Eldstadsinstallatör hos Kiwa Certifiering (Kiwa Sverige AB) för en period av tre år.

Vi är med dig hela vägen

Finansiering och ROT-avdrag

Att investera i en eldstad en investering. Hos oss har du möjlighet att dela upp betalningen, räntefritt. Om du anlitar oss för installation kan du även få rotavdrag för delar av arbetskostnaden.

Kaminkollen

Kaminkollen är en tjänst som utförs av en av Eldabutikens experter för att förenkla ditt beslut om installation av kamin i ditt hem. Vi bokar in ett möte digitalt, i butiken eller om det krävs, hemma hos dig,

Våra Eldabutiker

Eldabutikerna har 50 butiker i Sverige, från Vellinge i söder till Luleå i norr. Med hjälp av kartan kan du enkelt hitta din närmaste Eldbutik. Vi hjälper dig med inspiration, tips och råd till färdig installation.