Välj din butik

Välkommen till Eldaguiden. Här får du en snabbt koll på vad du ska tänka på inför din investering av en eldstad.

Eldaguiden – första steget till din nya eldstad

Vi vet att det är ett stort beslut och mycket att tänka på när du ska köpa en eldstad. I över 20 år har vi inom Elda inspirerat, levererat och installerat harmoni, atmosfär och värme till svenska hem och företag. De flesta av dessa kaminer lever idag vidare och bidrar till effektiv värme, stilfulla miljöer och livsglädje. För att hjälpa dig på vägen delar vi här med oss av kunskap och erfarenhet via Eldaguidens nio filmer.

Steg för steg till din nya eldstad:

1. Planering

Att inreda ett hem eller verksamhet med en kamin är en investering. Det handlar inte enbart om att värdet på fastigheten, bostadshuset eller lägenheten höjs utan det är också en investering i livskvalitet för alla som bor och verkar där. Det är viktigt att kaminen passar in i miljön där den står och bidrar med det som den var tänkt att göra.

2. Installation

Var i hemmet vill du kunna njuta av eldstaden? Du behöver också ta hänsyn till husets konstruktion när det kommer till skorstenen. Saknas murstock måste du tänka på var på huset skorstensröret kommer att mynna ut. Det är en fördel att placera kaminen så att röret kan dras rakt genom huset och kommer så nära taknocken som möjligt.

3. Kunskap & Inspiration

När du väl investerat i din eldstad är det viktigt att du eldar på ett säkert och hållbart sätt, att du tar hand om din kamin och att du regelbundet kontrollerar att skorstenen fungerar som den ska. Det finns också en hel del praktiska inredningstillbehör som både förhöjer upplevelsen av eldstaden och gör hanteringen smidigare.