Välj din butik

Bild på butiken Eldabutiken Umeå

Välkommen till

Eldabutiken Umeå

Välj som min butik

Eldabutiken i Umeå ligger längs med E4:an mellan Ikea och Umeå Airport. Du tar dig enkelt hit med bil, men även med kollektivtrafiken. Från Umeå Centralstation tar det ungefär 40 minuter. Åk med busslinje 2, i riktning mot Umeå Söderslätts handelsområde och kliv av på hållplatsen Söderslätts handelsområde. Sedan är det cirka 10 minuters promenad till butiken. 

Anor från 1917

Eldabutiken i Umeås historia sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden och drivs i dag av Christer Olofsson och Mathias Ylivainio. Christer Olofsson tillhör den första plåtslagarsläkten i Umeå och det var hans farfars kusin som startade bolaget 1917 under namnet Axel Forsbergs Plåt. Christers farfar gick som plåtslagarlärling hos kusinen och startade därefter Haga Plåt, som han drev tillsammans med en annan delägare under några år. De båda delägarna drog inte helt jämnt så Christers farfar beslöt sig för att gå tillbaka till sin kusins firma. Efter en tid tog han också över företaget och döpte om det till Oskar Olofssons Plåt. Och det var där som Christer själv började jobba som lärling, redan som 13-åring.

Stor butik med stort utbud

Numera heter vi Umeå Kaminer & Skorstenar och är sedan 2020 en del av Elda. Förutom att vi erbjuder Sveriges största sortiment av eldstäder jobbar vi idag med att laga och mura skorstenar och med att montera eldstäder och kaminer. I den 140 kvm stora butiken finns ett brett sortiment av eldstäder för både hemmet och trädgården – vedeldade och kaminer som drivs på bioetanol eller gas. Du hittar också ett noga utvalt sortiment av inredningsprylar och redskap. Det finns alltid ett urval av populära kaminer på lager och övriga eldstäder beställs direkt från tillverkaren.

Boka gärna ett möte i butiken

Välkommen till Eldabutiken i Umeå. Hos oss får du kvalificerad hjälp genom hela resan till din nya kamin – från planering och bygganmälan till färdig installation. Vi har egna montörer med lång erfarenhet och gedigen kunskap. Inför ditt val av eldstad gör man, om så krävs, ett hembesök för att säkerställa vilken typ av eldstad som passar ditt hem och vad som krävs för att installera den på bästa sätt. Eldstaden som en del av inredningen är precis lika viktig som en potentiell värmekälla. Boka ett möte via Kaminkollen.

I den 140 kvm stora butiken finns ett brett sortiment av eldstäder för både hemmet och trädgården.

Öppettider vecka 49
Måndag - Torsdag14:00 - 18:00
Fredag14:00 - 16:00
LördagStängt
SöndagStängt
Visa fler veckor
Kontaktinformation

Lärlingsgatan 34

904 22 Umeå

Visa butiken på karta
Butiksansvarig
Bild på Mathias Ylivainio och Christer Olofsson, Eldabutiken
Mathias Ylivainio och Christer Olofsson
Eldabutiken i Umeå
Andra Eldabutiker i närheten
ButikÖppet idagKundserviceVisa alla butiker
Eldabutiken Örnsköldsvik10:00 - 18:000660-30 90 90
Eldabutiken SkellefteåStängt0910-77 99 55
Eldabutiken Luleå10:00 - 18:000920-87600