Välj din butik

PLANERING

Vad vill du få ut av din eldstad?

Här får du reda på skillnaderna mellan olika eldstäder, stilar och material och vad du ska tänka på gällande placering.

Planering

Att inreda ett hem eller verksamhet med en kamin är en investering. Det handlar inte enbart om att värdet på fastigheten, bostadshuset eller lägenheten höjs utan det är också en investering i livskvalitet för alla som bor och verkar där. I över 20 år har vi inom Elda inspirerat, levererat och installerat harmoni, atmosfär och värme till svenska hem och företag. De flesta av dessa kaminer lever idag vidare och bidrar till effektiv värme, stilfulla miljöer och livsglädje. Det är viktigt att kaminen passar in i miljön där den står och bidrar med det som den var tänkt att göra. 

1. Olika typer av eldstäder

Oavsett om du har en tydlig bild av vilken typ av kamin du letar efter eller om du är öppen för olika, tänkbara lösningar så är det viktigt att säkerställa att kaminen kommer att uppfylla dina krav och förväntningar på inredning, uppvärmning, värmelagring, hållbarhet och nivå på investering. Här är det viktigt att tänka på att eldstaden bara är en del av investeringen – till den kommer även installation och taksäkerhet.

2. Inredning och placering

De allra flesta väljer att placera kaminen på en central plats i hemmet. Har du en öppen planlösning kan du exempelvis hitta en placering som gör det möjligt för dig att njuta av den från flera rum.

3. Val av stil och material

Ytan är en betydande del av intrycket som eldstaden förmedlar. Materialet har även avgörande betydelse för eldstadens värmeeffekt och värmelagring. Utgå från din personliga smak, men också från vilken funktion du har tänkt att kaminen ska ha.

4. Vad vill du få ut av din kamin?

Oavsett vilken kamin du väljer så bidrar den till värme, inredning och harmoni. Kaminernas utseende och egenskaper varierar och det är viktigt att eldstaden du väljer passar in i miljön där den står och bidrar med det som den var tänkt att göra. Du bör därför i ett tidigt skede bestämma dig för vad som är viktigast för dig.

5. Finansiering och ROT-avdrag

Att investera i en eldstad är en dröm för många, en dröm som kan bli verklighet. Hos oss har du möjlighet att dela upp betalningen, räntefritt. Om du anlitar oss för installation kan du även få rotavdrag för delar av arbetskostnaden.

6. Boka möte

Kaminkollen är en digital tjänst som är till för att underlätta för dig att fatta beslut om installation av kamin i ditt hem. Svara på ett antal grundläggande frågor kring ditt boende eller verksamhet så bokar vi sedan in ett möte digitalt, i butiken eller hemma hos dig.