Välj din butik

Finansiering och ROT-avdrag

Att investera i en eldstad är en dröm för många, men också en dröm som kan bli verklighet. Hos oss har du möjlighet att dela upp betalningen, räntefritt. Om du anlitar oss för installation kan du även få ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden. 

Dela upp betalningen räntefritt

En eldstad är en investering och då kan det vara skönt att kunna dela upp betalningen så du kan betala i din egen takt. Elda samarbetar med Santander Consumer Bank som erbjuder räntefri betalning på upp till 100 000 kronor. Till din delbetalning får du ett Visa som ger dig upp till 54 dagar räntefri kredit eller möjlighet till längre räntefria alternativ, när du handlar hos Elda och i alla anslutna butiker. 

Elda samarbetar med Santander Consumer Bank som erbjuder en räntefri betalning på upp till 100 000 kronor. För belopp som överstiger gränsen på 100 000 lämnar Santander ett mycket förmånligt femårigt räntebärande lån.

Reducering av installationskostnaden med 30 %

Arbetskostnaden för installation av eldstad eller renovering av skorsten ger rätt till skattereduktion, genom ROT-avdrag. Förutsättningen är att arbetet utförs i en bostad som du äger och bor i permanent eller nyttjar som fritidsboende. ROT-avdraget är på 50 000 kronor per år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gör, till exempel skattereduktion för grön teknik.

ROT-avdraget görs enligt fakturamodellen. Det innebär att du som köpare endast betalar 70 % av arbetskostnaden inklusive moms. Du får din preliminära skattereduktion direkt och den resterande arbetskostnaden skickar Skatteverket till oss när du har betalat fakturan. Du behöver alltså inte själv lämna in någon uppgift om detta till Skatteverket.

Kaminkollen ger dig en offert

Fyll i Kaminkollen, så återkommer vi med offert. Kaminkollen är en tjänst som underlättar för dig att besluta om installation av eldstad i ditt hem. Och för oss blir det ett underlag som visar dina förutsättningar för en eldstad. Du är också varmt välkommen in till någon av våra 50 Eldabutiker för ett möte – och en offert. 

Planering