Välj din butik

Eldstäder för uteplats och trädgård

Det blir alltmer populärt att inreda med eld utomhus. En utomhuskamin eller eldstad är en källa till värme, men den blir också den naturliga samlingsplatsen, för att umgås med familj, grannar och vänner. Eldstadens virvlande lågor inbjuder till förlängning av smått kyliga kvällar på uteplatsen eller i trädgården.

Jøtul Terrazza finns i två olika storlekar och har även två syskon i Frøya och Loke. Dessa utekaminer är alla tillverkade i cortenstål och kan stå utomhus året om. Redan efter en kort tid utomhus får dessa kaminer en rustik och rostig ytbeklädnad som skyddar stålet.

Tänk efter före

Det första du ska fundera kring är vilken funktion eldstaden ska ha, vilket utrymme den får ta och var den ska placeras. Drömmer du om en stor, vedeldad ugn med möjlighet till olika former av matlagning, eller är det en portabel, vedeldad pizzaugn som står högst på önskelistan? Är du ute efter en eldstad för mys och värme eller handlar det om att inreda uteplatsen med eld? Är gasol eller bioetanol mer praktiskt och ekonomiskt än ved? Det kan tyckas uppenbart, men det är viktigt att eldstaden passar in där den placeras gällande storlek, utseende och funktion.

Se till att få koll på att monteringen är sådan att du kan installera den själv. Ta i annat fall hjälp av en sakkunnig. Vi hjälper dig gärna. Det är viktigt att eldstaden blir monterad och installerad på ett säkert sätt. Se också till att alltid följa instruktionerna för hur eldstaden ska användas säkert och hur den ska vårdas för att inte snabbt blir förbrukad.

Det verkliga värdet av en utekamin ligger i hur ofta du använder och njuter av den. Oavsett vad du söker, ska du välja en utekamin som är tillräckligt enkel att använda regelbundet. Väljer du en utomhuskamin som du tycker om att titta på och som du upplever enkel att använda, är det troligt att du eldar i den ofta. Hos oss hittar du ett spännande sortiment av ved-, gasol- och bioetanoleldstäder för utomhusbruk.

Inred uteplatsen och planera grillfesten

Drömmer du om en pizzaugn eller är det en utomhuskamin som står högst upp på önskelistan? Hos oss hittar du marknadens bredaste sortiment av eldstäder för både hemmet och trädgården.

Platsbygd eller fristående?

Självfallet kan du som är händig själv platsbygga en öppen spis från grunden. Då är det enbart vilja, fantasi och vision som sätter gränserna. Det finns många användbara material att välja mellan. Du kan formge och bygga en eldstad i sten, betong eller plåt – eller något annat icke brännbart material. Det absolut viktigaste att tänka på är brandsäkerheten och hur röken leds ut från eldstaden.

Serien Isokern Garden från Schiedel består av moduler av pimpsten från vulkanen Hekla.

Ett annat sätt att platsbygga en eldstad är att köpa en byggsats. Det gör arbetet enklare när såväl design som funktion. Om du känner att du inte själv vill eller kan montera eldstaden kan vi hjälpa dig med monteringen.

Utöver platsbyggda eldstäder erbjuder vi ett brett urval av färdiga utomhuskaminer. Söker du en vedeldad kamin har vi även ett fint sortiment av eldkorgar och eldstadsgrillar att kolla in. Med en fristående bioetanolkamin är alternativen för placering väldigt många. Eftersom den inte kräver någon installation, är den flyttbar på ett praktiskt sätt. Det är viktigt att tänka på att inte utsätta etanolkaminen för regn och snö. När den inte används ska den förvaras skyddad från väder och vind.

Att grilla är en del av det svenska folkhemmet

Elda är Sveriges ledande fackhandelskedja inom brasvärme. Vi är experter på att inreda med eld och i vårt sortimentet finns även grillar. Ett antal Eldabutiker erbjuder ett större sortiment av grillar, i andra butiker är medan grillar en del av utomhussortimentet. Vår syn är att alltid erbjuda kvalitet gällande både form och funktion och att även utmana synen på hur en grill ser ut och kan vara. Gå in under Butiker för att hitta till din närmaste Eldahandlare, 

Nordpeis Air är mycket mer än en utomhuskamin. Den har ett modulsystem som gör att du kan förvandla eldstaden till en grill med sidobänk, vindskydd och grillgaller. Lika enkelt som genialt!

När man skapar en utemiljö med en eldstad så blir den ofta en naturlig samlingsplats att umgås på med familj, släkt och vänner. Där har även grillen sin givna plats. Hos oss på Elda hittar du ett spännande sortiment av grillar som kombinerar eldstadens egenskaper i form av vackra och värmande lågor med grillens egenskaper för matlagning. Kolla in vårt sortiment av grillar. Filmen visar en av våra populära modeller, Nordpeis Air, en utomhuskamin som enkelt kan omvandlas till en grill.

Kunskap & inspiration