Välj din butik

Välkommen att lära känna Keddy lite närmare.

Om Keddy

Sedan 1969 har Keddy designat och tillverkat eldstäder anpassat för det karga svenska klimatet. Med arvet från en gjutjärnstradition som går hundratals år tillbaka i tiden började Keddy att utveckla kassetter med förhoppning om att göra öppna spisar och kakelugnar mer effektiva. Drygt 50 år senare kan vi konstatera att de lyckades. Idag är Keddy Sveriges mest sålda spiskassett och numera kan du även välja på murspisar, kakelugnar och braskaminer. Alla med Keddys signum: genuint hantverk och modern teknik.

Keddy, som är en del av Hedakoncernen – en familjeägd verksamhet med fokus på tillverkning för byggindustrin, värnar om sin historia. Än idag tillverkar och monterar Keddy eldstäder i den egna fabriken i Hedared utanför Borås. Genom att förena modern formgivning, innovativ teknik med svensk gjutjärnstradition skapas här några av de mest effektiva och hållbara eldstäderna på marknaden.

Modern teknik gör Keddys murade spisar till en högeffektiv värmekälla. Den rymliga eldstaden i gediget gjutjärn ger en effekt på upp till 10 kW och bidrar med sina stora glasluckor också till att elden syns väl.

Genuint hantverk med 20 års garanti

Den svenska gjutjärnstraditionen har över femhundra år bakom sig och för Keddy är det en självklarhet att stöpa sina eldstäder i gjutjärnet. Gjutjärn är ett material som är anpassat för extrema temperaturväxlingar, det är slitstarkt och håller formen, år efter år. Förutom ett slitstarkt material krävs det stor precision gällande både tillverkning och montering av en eldstad som ska hålla för uppvärmning och avsvalning många gånger om, år ut och år in. Samtliga mekanismer ska fungera och passa ihop utan att kärva eller slitas. Den helgjutna, tåliga konstruktionen i gjutjärn tillsammans med stor hantverksskicklighet och noggrannhet i produktionen, gör att Keddy vågar lämna hela 20 års garanti på alla sina gjutjärnsdelar.

Keddys spiskassetter finns i flera varianter och storlekar för att passa alla öppna spisar. Eventuellt mellanrum mellan kassetten och eldstadens kant kan enkelt fyllas ut med ett snyggt dekorgaller. Kassetten kan även frimuras.

Gör din öppna spis till en effektiv värmekälla

Keddys spiskassetter är enligt dom själva ”världens mysigaste eluppror”. De förvandlar nämligen din öppna spis till en säker och effektiv värmekälla, som sänker dina uppvärmningskostnader rejält. En verkningsgrad på över 80 % (över åttio procent av energiinnehållet i veden tillförs rummet i form av värme) och 20 års garanti på alla gjutjärnsdelar står som garanter för att du gör en lika hållbar som lönsam investering. Med en spiskassett från Keddy kan du sänka dina värmekostnader med upp till 60 % mot när du eldar i en öppen spis. En kamin med hög verkningsgrad ger dessutom lägre utsläpp, eftersom det går åt mindre mängd ved för att få samma mängd värme som med en kamin med lägre verkningsgrad, vilken även gynnar miljön.

Sveriges mest sålda spiskassett.

Keddy – mer än enbart spiskassetter.

Keddy är en 50-plussare i toppform. I samband med 50-årsjubileumet för några år sedan presenterades K900, en cylinderformad braskamin med snygga detaljer (exempelvis snyggt läderhandtag som tillval) och generöst panoramaglas, som ett exklusivt komplement till deras redan genuina sortiment av braskaminer, murspisar, kakelugnar och självfallet spiskassetter. Med den stora kunskap och det engagemang som finns för förbränningsteknik, sänkta värmekostnader och fokus på hållbarhet ser vi fram emot en gjuten framtid även för kommande 50 år med Keddy.

K900 är den senaste i raden av exklusiva braskaminer.

Just nu i fokus

Spiskassetter
Keddy - SK1001
fr. 26 990 kr
Braskaminer
Keddy - K700
fr. 29 990 kr

Visste du detta om Keddy?

Keddy stavades en gång i tiden med tre ”d”. Tack vare Keddys gedigna hantverk lever det fortfarande kvar ett antal fungerande spiskassetter runt om i Sverige med den gamla logotypen. 

Vill du veta mer om Keddy?
Besök keddy.se

Liknande tillverkare:

Jøtul

Som en av världens äldsta producenter av eldstäder har norska Jøtul en unik kunskap och stolt tradition av att bekämpa kyla i närmare 170 år. Att arbeta med gjutjärn ger dem de möjligheter som krävs för att skapa estetiska, värmelagrande och hållbara produkter utifrån gedigen hantverkskunskap.

Dovre

Sedan 1933 har Dovre värmt det norska folket. Dovre tillverkar braskaminer, vedspisar och insatser i gjutjärn av högsta kvalitet. Kaminer från Dovre är klassiskt utformade och har hög effektivitet med bästa möjliga förbränning, som ger behaglig värme till rummet.

Scanspis

Scanspis bildades i Odense 1978. Från dag ett har fokus varit på att erbjuda de bästa kaminerna på marknaden, med fokus på design, innovation och användarvänlighet. Kombinationen dansk design, modiga idéer och smarta detaljer har gjort Scanspis till ett ledande varumärke.