Välj din butik

Välkommen att lära känna Lohberger lite närmare.

Om Lohberger

Lohbergers framgångssaga började 1925 med grundandet av kaminfabriken i Mattighofen. Under snart hundra år har företaget specialiserat sig på utveckling och produktion av braskaminer och vedspisar av högsta kvalitet. Under mottot ”kvalitet före kvantitet” eftersträvas intelligenta, rationella och ekonomiska lösningar, genom hantverkskunskap och modern teknik.

Lohberger har vedspisar både för det traditionella och det moderna köket.

Lohberger är ett av de ledande företagen i branschen inom forskning och utveckling. Kvalificerade medarbetare, moderna produktionssystem och pålitliga affärspartners, säkerställer en smidig process, från planering via produktion till montering. Ett sofistikerat logistiksystem säkerställer kortast möjliga leveranstider. Lohberger är ett företag som med stolthet håller fast vid sin tradition och sina värderingar, men arbetar också med att vidareutveckla företaget och sina produkter, för en hållbar framtid. 

Köket är hemmets hjärta

Köket har blivit det nya vardagsrummet. Det är inte enbart doften av nybryggt kaffe och en utsökt måltid, som lockar till köket. Numera är själva köksutrustningen en viktig del av hemmet, som en del av god smak gällande både inredning och synen på matlagning. Vedeldade spisar kombinerar det traditionella med det moderna, och bidrar med sprakande eld, mysiga värme och lyfter matlagningen till en högre nivå.

Lohbergers vedspisar finns i många olika modeller och färger.

Vedspisen är ett tillfredställande sätt att laga mat på, som genom elden som drivmedel värnar om mattraditioner, där brödet bakas över öppen eld och där maten lagas från grunden. Ved är en dessutom en förnybar råvara, som inte bidrar till växthuseffekten. Strålningsvärmen från de vedeldade köksspisarna förbättrar rumsklimatet och upplevs som särskilt behaglig. Under de kallaste månaderna på året kan den också användas som kostnadseffektiv tilläggsvärme.

Lohbergers ursprung tar sig uttryck i flera modeller.

Både uppvärmning och matlagning

Lohberger har en alldeles speciell passion för vedspisen. Sedan starten år 1925 har passionen varit en central del av företagets kärnverksamhet. På frågan om uppvärmning eller matlagning blir svaret, ”gärna båda”. Veden håller lågorna vid liv, värmer upp hemmet och bidrar till varm mat, kokande vatten och doften av nybakat bröd. Det är, och har alltid varit, en stark drivkraft. Kombinationen av köksdesign, värmespridare och förutsättningen för matlagning är otroligt häftig och har genom åren bidragit till många fantastiska modeller, som exempelvis Alpin, Rega, Salzburg, LC och LM, bara för att nämna några. Alla med Lohbergers signum ”kvalitet framför kvantitet”.

Just nu i fokus

Vedspisar
Lohberger Style 94
fr. 58 149 kr
Vedspisar
Lohberger Rega 40
fr. 29 494 kr
Vedspisar
Lohberger Salzburg LC 80
fr. 85 126 kr

Visste du detta om Lohberger?

Lohberger tillverkar också braskaminer av högsta kvalitet.

Vill du veta mer om Lohberger?
Besök lohberger.com

Liknande tillverkare:

Westbo

Hundraårig traditionen av svensk kamintillverkning är det som inspirerar Westbo och ger en kombination av tradition och modern funktion, som möter dagens miljökrav. Gjutjärnskaminerna använder konvektionsvärme, som gör att temperaturen i rummet blir behaglig och jämn.

Contura

I över 50 år har marknadsledande Contura tillverkat kaminer i småländska Markaryd, utvecklade för svenska förhållanden och gällande miljökrav. Produktionsanläggningen är en av Europas modernaste i branschen och tillverkas miljömässigt hållbara kaminer, insatser och murspisar med mycket god förbränning.

Morsø

Danska Morsø grundandes redan 1853 med tillverkning av alla möjliga produkter, från stallfönster och verktyg till kastruller och stekpannor. På 1950-talet startade tillverkningen av braskaminer och 2012 lanserades den första utomhuseldstaden, Forno – en kombinerad ugn och grill, utmärkt för matlagning.