Välj din butik

Välkommen att lära känna Svenska Westaflex lite närmare.

Om Svenska Westaflex

1975 började Svenska Westaflex utveckla effektiva kanaler för ventilation och skorsten med egen tillverkning i huset. Att kontrollera alla delar i produktionen ger möjlighet att erbjuda snabba omställningar, skräddarsydda lösningar, säker kvalitet och mycket hög leveranssäkerhet. Att ha rätt lösning för ventilation, värme och kyla gör att vi andas renare och huset mår bättre.

Små, flexibla och snabbrörliga

Svenska Westaflex i Mölndal utanför Göteborg är ett mindre familjeföretag. Styrkan med det lilla formatet är att alla som jobbar inom företaget känner personligt ansvar för att hitta gemensamma lösningar som bidrar till ett bättre arbetsklimat och därmed också säkrare och effektivare leveranser. Det ökar också möjligheten att tillgodose specifika önskemål och krav från dig som kund. Att alla jobbar nära varandra bidrar till att kunskap och erfarenheter utbyts och som gör det enklare och snabbare att ställa om exempelvis produktionsplaneringen.

Skorsten och skorstenssystem

Det är viktigt att se eldstaden och skorsten som en fungerande helhet. Svenska Westaflex har lång och bred kunskap om vad skorstenen betyder för funktion och verkningsgrad i en eldstad. Med ett dimensionsprogram som är utvecklat för att slippa att kompromissa erbjuds en mängd olika utföranden för exakt anpassade lösningar. Exempelvis kan insatsrören böjas ner till minimal böjningsradie, vilket gör  monteringen enkel och säker även vid svåra förhållanden. Westaflex kan leverera kompletta eller delar av skorstenssystem anpassade efter dina behov. Just denna del av tillverkning sker hos etablerade och kunniga underleverantörer.

Svenska Westaflex har sin tillverkning i Mölndal utanför Göteborg.

En partner att lita på

Svenska Westaflex tror på långsiktiga relationer vilket vi uppskattar inom Elda. Det gör att vi lär känna varandra, förstår varandras behov och kan föra en konstruktiv dialog. Medarbetarna har mångårig branscherfarenhet och yrkesstolthet, som utgör grunden och förutsättningen för en jämn och hög kvalitet i alla leveranser.

Det mesta för din skorstensrenovering

Svenska Westaflex erbjuder mängder med bra redskap och tillbehör för skorstensrenovering, oavsett om du ska renovera en skadad skorsten genom glidgjutning, isolera ett redan befintligt insatsrör eller behöver detaljer och anslutningar. Hör av dig till oss på Elda så vägleder vi dig.

Visste du detta om Svenska Westaflex?

Har ni en otät skorsten? Se till att täta din skorsten med insatsrör alternativt glidgjutningsbruk från Svenska Westaflex.

Vill du veta mer om Svenska Westaflex?
Besök svenskawestaflex.se

Likande tillverkare:

NVI Skorstenar

I skorstensröret finns alla viktiga delar som gör att NVI kan ge 25 års garanti. Här hittar vi det tjockaste innerröret på marknaden idag, gummipackning som håller tätt och omlottskarvning av isoleringen. NVI är självfallet också säker och samtidigt har man tagit fasta på att den ska vara snygg att se på.

CWL

CW Lundberg erbjuder innovativa, miljövänliga och stilrena produkter för tak och taksäkerhet. Genom kvalitetssäkrad produktion och utvalda material med ytbehandling garanteras du produkter som klarar svåra miljöer, minskar påfrestning på taket och möjliggör säker arbetsmiljö.

Exodraft

När skorstenen är kall är det svårt att få ett bra drag, vilket gör att onödig rök kommer ut från eldstaden, både utomhus och inomhus. En rökgasfläkt kan enkelt lösa problemet och du slipper sotiga rutor, rök och lukt. Danska Exodraft tillverkar rökgasfläktar av högsta kvalitet sedan 1957.