Välj din butik

Välkommen att lära känna TermaTech lite närmare.

Om TermaTech

Det hela startade år 2003. Søren Jakobsen och TermaTechs vd Søren Toft arbetade tillsammans med att sälja tillbehör inom eldstadsindustrin. De båda Søren drömde om att ta fram en egendesignad eldstad. Med deras gemensamma erfarenheter från reservdelssidan visste de vad som krävdes för att ta fram en hållbar eldstad värdig marknaden. Sagt och gjort. Bolaget TermaTech grundades, ett beslut som dom idag är väldigt glada för.

TT21 finns i flera olika utföranden, bland annat denna sandstensvariant.

Skandinavisk funktionell design

Redan från början hade kompanjonerna en klar idé och önskan av att skapa något nytt i den redan väl etablerade branschen. De ville gå tillbaka till rötterna, med kvalitetseldade spisar i skandinavisk design, men till ett pris som alla skulle ha råd med.

Søren och Søren ville skapa något enkelt men bra och som skulle säljas och installeras av en montör som har kontroll över sitt hantverk. Därför var det viktigt att få med den kunskap som finns hos en specialistfackhandel, som Eldabutiken är. En filosofi de lever efter än dag. Under åren har allt större fokus lagts på designen, men där den aldrig får tumma på funktionen.

De många kilo täljstensbeklädnad utgör inte bara ett vackert yttre, det är också ett fantastiskt värmelagrande naturmaterial, som effektivt tar vara på och lagrar den värme som kaminen avger.

Enkla, rena linjer

De enkla, rena linjerna går igenom i flera av TermaTechs kaminer. Søren Jakobsen kaller det själv för ”No Nonsense-produkter”. Inte design för designens skull, utan för sin ärlighet och enkelhet. Ofta använder sig TermaTech av lite kraftfullare material eftersom det ger kaminen en stark och solid upplevelse. Design intresserade Søren redan som barn. Han växte upp i Struer där Bang Olufsen produceras och det har satt sitt märke på honom. En av hans favoritdesigners är Arne Jacobsen och hans vattenkanna, som också finns i hans hem. Designen är så oerhört enkel men ändå elegant och hantverket är verkligen excellent. Han använder den faktiskt inte som en vattenkanna utan älskar bara att ha den stående. 

En av flera "No Nonse-produkter" i TermaTechs sortment av braskaminer.

TT80-serien

TT80- serien är av TermaTechs senare braskaminserier. Serien har en läcker och robust design med raka eller rundade sidor i stål eller täljsten och med flera inbyggda exklusiva funktioner. Några av varianterna har PowerStone (20 kg) som standard på toppen, med funktionen som ett värmebatteri där lagring sker, för att senare avge värmen under en lång tid efter det att elden slocknat. Bredden på brännkammaren är hela 42 cm för att kunna ha gott om plats till längre vedkubbar. 

Till dig som ytterligare önskar ta vara på värmelagringseffekten, så kan TT80S utrustas med en front sten ovanför brännkammaren i värmelagrande täljsten. Förbränningen sköts enkelt med ett regleringshandtag med boostfunktion, som effektivt tar hand om kaminens alla funktioner.

TT23-serien

En annan serie som kännetecknas av stilren och tidlös skandinavisk design är TT23-serien. Utgångspunkten för designen var möjligheten att kunna välja mellan olika varianter av kaminen. Resultatet blev magnifikt där de smakfullt rundade sidorna kan fås som stålsidor med formpressad gjutjärnstopp, som en vägghängd variant med stålsidor och gjutjärnstopp eller med värmelagrande täljstensbeklädnad. Just denna variant är lite speciell då sidoljusen i de rundade täljstens sidorna är utskurna direkt ur ett helt stycke täljsten. 

TT23-serien är helt enkelt en serie kaminer som har allt som en modern konsument kräver och efterfrågar. Enkel användning och läckra gjutjärnsdetaljer i en stilren och tidlös skandinavisk design med ett stort svängt frontglas samt två stora sidorutor så att du kan njuta av elden från alla håll.

Luckan i gjutjärn ger ett rustikt, men samtidigt elegant intryck. Den stora asklådan med integrerat lock för bortforsling av askan gör hanteringen mycket enkel. Det ventilerade kalla rostfria handtaget har dessutom prisats för sin funktionalitet och höjer kaminens design ytterligare en nivå.

Just nu i fokus

Braskaminer
TermaTech TT23RGS
fr. 36 990 kr
Braskaminer
TermaTech TT21R
fr. 22 990 kr
Braskaminer
TermaTech TT23RGW
fr. 26 990 kr

Visste du det här om TermaTech?

TermaTech erbjuder en hel del annorlunda tillbehör i sitt sortiment. Eller vad sägs om TermaTech Beer Box & Grill?

Med TermaTech Beer Box f& Grill får du allt i ett – ölback, grill, eldstad, pall och kapsylöppnare.

Vill du veta mer om Termatech?
Besök termatech.com

Liknande tillverkare:

Contura

I över 50 år har det tillverkats kaminer i småländska Markaryd, utvecklade för svenska förhållanden och gällande miljökrav. Produktionsanläggningen är en av Europas modernaste i branschen och tillverkas miljömässigt hållbara kaminer, insatser och murspisar med mycket god förbränning.

Keddy

Sedan 1969 har Keddy designat och tillverkat eldstäder anpassat för det karga svenska klimatet. Med arvet från en gjutjärnstradition som går hundratals år tillbaka i tiden började Keddy att utveckla kassetter med förhoppning om att göra öppna spisar och kakelugnar mer effektiva.

RAIS

RAIS erbjuder ett brett sortiment av bras- och gasolkaminer med särskilt fokus på design. Med egen design- och utvecklingsavdelning, eget testlaboratorium och en modern produktionsfabrik tillverkas kaminer och insatser, utomhuskaminer och grillar för hemmet och trädgården.