Välj din butik

Välkommen att lära känna Schiedel lite närmare.

Om Schiedel

Framsynt, klarsynt och handlingskraftig. Så beskrivs Schiedels grundare Friedrich Schiedel, som 1946 startade en betongfabrik som snabbt specialiserade sig på skorstenar. Schiedel är idag Europas ledande skorstenstillverkare, men också en framstående tillverkare av kaminer för både hemmet och trädgården. Söker du en helhetslösning med både kamin och skorsten är Schiedel en tillverkare du ska kolla in.

Helhetsleverantören

Schiedel är en helhetsleverantör av skorstenar som lämpar sig för alla typer av installationer: vid nybyggnation, vid renovering eller när en kamin ska installeras i ett befintligt hem. Schiedel erbjuder färdiga skorstenssystem som är enkla att installera för någon som är händig med fackmannamässig kunskap.

Schiedel erbjuder ett fint sortiment av braskaminer, exempelvis Mimas, som passar perfekt tillsammans med deras skorstenslösningar.

Oavsett fabrikat har Schiedel skorstensprodukter som löser behovet för installation av din kamin. Skorstensröret kan fås i valfri RAL-kulör för att smälta in med väggen eller lyftas fram och finns även material som rostfritt stål eller koppar. Målet är att skorstenslösningen ska kännas som en helhet med kaminen och hemmet. Skorstenens höjd kan du själv välja och det är också en av Schiedels styrkor – kompletta eldstadslösningar oavsett typ och placering.

Sargas är en serie braskaminer som kombinerar hög kvalitet och stilren design med ett väldigt bra pris. I likhet med Schiedels andra kaminer har Sargas en mycket hög verkningsgrad och ett lågt partikelutsläpp.

Permeter – skorsten som metervara

Permeter är en stålskorsten med syrafast rostfritt innerör och med en av marknadens bästa isoleringar – Superwool. Isoleringen är 25 eller 50 mm tjock och klarar temperaturer upp till 1200°C. Permeter finns som standard i svart, grå eller vit, men du kan även få skorstenen specialbeställd i valfri färg, koppar, borstad rostfritt eller galvat ytterhölje. Permeter är godkänd att förskjuta och finns med vinklarna 15°, 30°, 45°, 52°, 63° och 90° som standard. Du väljer att ansluta din eldstad uppåt, eller bakåt med ett så kallat L-rör (90° ben med stöd). Permeter passar alltså perfekt tillsammans med en kamin från Schiedel, men kan också kombineras med vilken annan kamin på marknaden. Prismodellen är enkel – mät den och multiplicera med aktuellt permeterpris för respektive dimension så får du en uppfattning om vad skorstenen kommer att kosta.

Schiedel lämnar 10 års garanti på Permeter skorstensmaterial.

Kompletta och säkra skorstenslösningar

Schiedel har sedan starten arbetat med stora industriprojekt med höga miljö- och brandkrav. Detta har inspirerat till att utveckla kompletta och säkra skorstenslösningar som ligger i framkant, även för villor och familjehus. Schiedels produkter följer viktiga trender inom energieffektivitet, hållbarhet och innovation. Med sin erfarenhet av större projekt har de också insett vikten av att produkterna ska vara enkla att jobba med. Exempelvis är det en stor fördel om de är lätta i vikt så att installatören kan att bära upp skorstenen på taket. 

Isokern Air blockskorsten, gjord i högisolerande pimpsten, är en av marknadens säkraste skorstenar. Denna mångsidiga skorsten går att få med eller utan inbyggd tilluft och den kan antingen putsas eller byggs in med plåt.

Med integrerad tilluftsskorsten kan man placera kaminen var i rummet man vill och behöver inte anpassa den till att stå intill en yttervägg för att få in tilluft. Det ger en stor flexibilitet och ett helt slutet system där tilluften går i yttre delen av röret och rökgaserna går i en kanal i mitten av skorstenen. 

Isokern dubbelmodul ger dig stora möjligheter att placera din kamin var du vill i rummet.

Isokern dubbelmodul passar för alla typer av eldstäder och byggs med en eller två rökkanaler, vilket innebär att du kan ansluta upp till två olika eldstäder i samma rökkanal. Utseendet på skorstenen har du stora möjligheter att påverka. Sträcker sig skorstenen genom flera våningar kan du måla den för att den ska passa in i miljön. Den del som syns ovan tak kan du antingen putsa, klä in med plåt eller med tegel. Anslutning till eldstad kan sedan göras när som helst och var som helst längs med murstocken, det gör att du kan bygga skorstenen innan du väljer kamin.

Celsius gjord i pimpsten från Vulkanen Hekla

Insatsen Isokern Celsius är byggd helt i pimpsten från vulkanen Hekla på Island. Liten och är en tidlös pimpstenskamin som inte tar så stor plats från rummet men som skapar hög mysfaktor. Den fungerar lika bra vid nybyggnation som vid renovering. Trots sin ringa storlek har den hög effekt och hög mysfaktor. Standardhöjden på en Celsius är 1 500 mm, men eftersom den är byggd i samma mått som skorstensblocken så kan höjden lätt varieras. Den kan kombineras med Isokern AIR och är därför oberoende av att få förbränningsluften från rummet den står i.

Celsius är en liten kamin i storlek, men en stor kamin vad gäller effekt.

Celsius är en liten och platsbesparande pimstenskamin, som trots sin ringa storlek har en hög effekt och en hög mysfaktor. Celsius levereras som byggsats eller som färdig modul, som sedan kan beläggas med de flesta typerna av puts- och färgsystem. Standardhöjden är 1 500 mm, men eftersom den är byggd i samma mått som skorstensblocken, kan höjden lätt varieras. Vid nybygge eller renovering är den därför smidig att planera in som en del av byggnadsarbetet. 

Celsius levereras med två konvektionsgaller, för att kaminen ska ge en jämn och bra spridning av värmen till rummet, 

 

Renovera din murade skorsten

En gammal murad skorsten kan renoveras på två olika sätt. Dels kan man täta insidan av kanalen med en keramisk massa som förs på genom glidgjutning eller så drar man in en helt ny kanal inuti den gamla med insatsrör.

Med Schiedels flexibla insatsrör skapar man en ny och mycket motståndskraftig rökkanal som håller i många år.

Eldabutikens duktiga montörer ser till att monteringen görs på ett säkert och hantverksmässigt sätt. Vi är med dig hela vägen!

Välkommen in till din lokala Eldabutik och fråga efter Schiedels renoveringsslang Tecnoflex.

Förläng sommaren med Isokern Garden

Trenden att tillbringa mer tid i trädgården under större delar av året och intresset för att även kunna laga mat ute växer i Sverige och Skandinavien. Schiedel Isokern Garden finns i Small, Large och XXL beroende på hur stor plats du har för en öppen eldstad i trädgården.

Isokern Garden gjord av superisolerande moduler av pimpsten från vulkanen Hekla är en storsäljare i Europa.

Dessa öppna eldstäder är tillverkade av superisolerande moduler av pimpsten från vulkanen Hekla, som säkerställer att värme och glöd aldrig når olämpliga platser. Tack vare designen med de rena linjerna ger den dig en vacker samlingsplats i trädgården eller på terrassen. Isokern Garden Small levereras med vedförvaring som standard och kan fås med extra sidobord, grillgaller och annan extrautrustning. Även till Isokern Garden Large och XXL finns möjligheten att välja till vedförvaring och grillgaller som tillval, så oavsett vilken storlek du väljer kan du se fram emot härliga sommarkvällar med familj och vänner.

Produkter i fokus

Murspisar
Schiedel Celsius
fr. 43 820 kr
Braskaminer
Schiedel Mimas 150
fr. 45 910 kr
Braskaminer
Schiedel Sargas 1
fr. 30 200 kr

Visst du det här om Schiedel?

Idag finns Schiedel representerat i 25 länder och driver 20 produktionsenheter inom både keramik och stål. Från att ha startat som tillverkare av skorstenar i lättbetongblock tillverkar Schiedel idag även ett kvalitetssortiment av insatser och braskaminer.

Vill du veta mer om Schiedel?
Besök schiedel.com

Liknande tillverkare:

Contura

I över 50 år har marknadsledare Contura tillverkat kaminer i småländska Markaryd, utvecklade för svenska förhållanden och gällande miljökrav. Produktionsanläggningen är en av Europas modernaste i branschen och tillverkas miljömässigt hållbara kaminer, insatser och murspisar med mycket god förbränning.

Nordpeis

Nordpeis är Norges största leverantör av kaminer. Med fokus på detaljer, miljötänk och kvalitet utvecklar Nordpeis kaminer med tidlös skandinavisk design. Nordpeis ligger långt framme i branschen med att ständigt vilja utveckla sina produkter utifrån inredningstrender och miljökrav.

Jøtul

Som en av världens äldsta producenter av eldstäder har norska Jøtul en unik kunskap och stolt tradition av att bekämpa kyla i närmare 170 år. Att arbeta med gjutjärn ger dem de möjligheter som krävs för att skapa estetiska, värmelagrande och hållbara produkter. Gediget kunnande och hantverkstradition.