Välj din butik

Välkommen att lära känna Spartherm lite närmare.

Om Spartherm

Spartherm är marknadsledare i Europa av spisinsatser, med ett brett utbud. Alla insatser från Spartherm är av mycket hög kvalitet, där utvalda modeller utgör ett premiumsortiment. Dessa insatser utmärks av att handtaget och glasets ram glider ned i en skåra och blir näst intill osynliga när luckan stängs. Varje modell ger dig full insyn till lågorna och insatserna har flera innovativa och smarta funktioner.

Att öppna och stänga luckan på en modell i premiumsortimentet kan liknas med att stänga dörren på en premiumbil.

Innovation – en del av Spartherms DNA

Innovativa idéer lade grunden till företaget Spartherm, som redan från starten år 1986, blomstrade och började expandera. Företagets uppfinningar var en revolution för hela eldstadsbranschen. Grundaren, Gerhard Manfred Rokossa, förverkligade tidigt sin dröm om en öppen spis med oanvända klinkerstenar, när han skapade en plåtkammare med en svängbar glasdörr. Den robusta stålkroppen, kallad Speedy K, blev snabbt en succé. Tio år senare, 1996, etablerade sig Spartherm i Maschweg, med kontors- och produktionsytor på närmare 10.000 m². 

Innovation är Spartherms "mellannamn".

Under de följande åren ledde ökad omsättning, tillsammans med fler produktinnovationer och ett antal sammanslagningar med konkurrerande företag i branschen, fram till fortsatt expansion. Idag är Spartherm ett högaktat företag, framförallt för sina innovativa och kvalitativa insatser, kaminer, kakelugnar och  spiskassetter. Huvudkontoret ligger i dag i i Melle i Tyskland och företaget är en av regionens största arbetsgivare. Av cirka 50 000 enheter, som produceras varje år, exporteras 35 procent – och antalet växer. 

Med en hörninsats syns elden från två håll.

Om du är ute efter en exklusiv eldstadslösning, där den modernaste tekniken sömlöst blir en del av inredningen är Spartherm ett alternativ för dig. Redan nu kan vi säga att det kommer kosta tid, engagemang och pengar, men vill du ha det bästa marknaden har att erbjuda är det väl investerade resurser. Med över 35 års erfarenhet och en ovillkorlig passion för eld, utvecklar Spartherm innovativa eldstadsinsatser med unik kvalitet, ojämförlig säkerhet och enastående effektivitet.

Inom Elda har vi valt att fokusera på Spartherms sortiment av insatser, men Spartherm erbjuder även ett brett sortment av braskaminer, men samma fokus på nytänkande och innovation. Prata med din lokala Eldahandlare om du är intresserad av en braskamin från Spartherm. Ingenting är omöjligt.

Fördelen med att platsbygga sin eldstad

Fördelen med att platsbygga en eldstad är att den kan anpassas efter bostade, hotellobbyn, restaurangen eller företagslokalen. Det är inte alltid som det passar med en färdig lösning med standardmått eller att man hittar exakt den eldstad man har i tankarna. Genom att platsbygga  väljer du själv material, finish, form och storlek. Du kan få en eldstad med raka linjer eller med välvda, en eldstad som sträcker sig hela vägen från golv till tak eller fri anpassning av hur högt elden ska placeras. Du kan även välja mellan glas på en, två eller tre sidor eller varför inte som rumsavdelare där elden syns från två håll.

En eldstad som rumsavdelare går ingen obemärkt förbi.

Upptäck Spartherms alla möjligheter

Eldstädernas värld är mångsidig. Ta dig tid, djupdyk och låt dig inspireras av alla olika formspråk, modeller och produktfördelar. Alla Spartherm eldstäder är inte bara blickfångare, de övertygar även när det gäller hållbarhet, effektivitet och användarvänlighet. Dessutom kan du välja mellan ved, gas och bioetanol som bränsle.

Just nu i fokus

Insatser
Spartherm Arte U-90h
fr. 111 800 kr
Insatser
Spartherm Premium A-3RL-60h
fr. 109 000 kr
Insatser
Spartherm Varia AS-3RLh
fr. 83 100 kr

Visste du det här om Spartherm?

Spartherm har även ett brett utbud av exklusiva bioetanoleldstäder för både hemmet och uteplatsen.

Vill du veta mer om Spartherm?
Besök spartherm.com

Liknande tillverkare:

BRUNNER

Tyska BRUNNER, som länge varit stora i Europa, tar nu allt större andelar på den svenska marknaden. I byn Eggenfelden i Bayern, ligger det familjeägda företaget, som under drygt 70 år satt sitt värde i att skapa exklusiva eldstäder av högsta kvalitet, utifrån gedigen kunskap, genuint hantverk och med fokus på hållbarhet och miljö.

DRU

Holländska DRU är en av Europas ledande tillverkare av eldstäder för gas. Företaget har anor från 1700-talet och började tillverka gaseldstäder 1960. DRU arbetar utifrån fyra kärnvärderingar som också präglar deras produkter: hög kvalitet, miljö, att lyssna och lära och att ständigt utvecklas. DRU har ett brett utbud av gaskaminer och gasinsatser.

RAIS

RAIS har tillverkat braskaminer sedan 1970-talet och erbjuder ett brett sortiment av bras- och gasolkaminer med särskilt fokus på design. Med egen design- och utvecklingsavdelning, eget testlaboratorium och en modern produktionsfabrik, tillverkas kaminer och insatser, utomhuskaminer och grillar för hemmet och trädgården.