Välj din butik

Välkommen att lära känna BRUNNER lite närmare.

Om BRUNNER

Tyska BRUNNER, som länge varit stora i Europa, tar nu allt större andelar på den svenska marknaden. I byn Eggenfelden i Bayern, ligger det familjeägda företaget, som under drygt 70 år satt sitt värde i att skapa exklusiva eldstäder av högsta kvalitet, utifrån gedigen kunskap, genuint hantverk och med fokus på hållbarhet och miljö.

Ulrich Brunners far drev en gång i tiden en verksamhet med kökseldstäder. 1978 bestämde han sig för att under familjenamnet Brunner gå i sin fars fotspår och starta eget inom samma bransch. Timingen visade sig vara perfekt. Efter två stora oljekriser och med oljepriset som steg flera hundra procent, letade folk efter andra uppvärmningsalternativ hemma. Efterfrågan på eldstäder ökade kraftigt. 

BRUNNER har idag ett brett utbud av eldstäder och det är Ulrich son, Hubertus, som är VD för företaget. Ulrich är fortfarande den som ytterst fattar de viktiga besluten kring produkterna. Ett exempel på det var när Ulrich år 1982, som den första i branschen, valde att ta bort rostret ur insatserna. Flera konkurrenter skattade åt hans beslut, men tre år senare var alla insatser på marknaden utan roster. Idag skrattar ingen längre åt Ulrich beslut.

Företagskulturen och känslan mellan medarbetarna är oerhört stark och lojal. Det finns en långsiktighet och utvecklingsvilja som grundar sig i att alla värnar om företagets framtid.

För BRUNNER är utmaningen att hela tiden utveckla nya produkter, för att möta marknadens behov och önskemål. Ett tydligt exempel är att dagens välisolerade hus behöver mindre uppvärmning, utan. istället vill man kunna njuta av atmosfären som en eldstad skapar. Det har bidragit till att efterfrågan på braskaminer, där designen är minst lika viktig som värmeeffekten, har ökat kraftigt. För BRUNNER har det påverkat hur deras kaminer och insatser ser ut i dag. Ur ett designperspektiv håller man koll på inredningstrender och i dagsläget har BRUNNER valt att jobba med rena linjer som utgångspunkt. Även gällande teknik och material ligger företaget i framkant och utmärker sig på marknaden.

Generation 5 är den senaste i raden av insatser från BRUNNER. Serien innehåller modeller med planglas, hörn och panorama. Insatserna har ännu bättre förbränning och betydligt lägre partikelutsläpp än sina föregångare, vilket gynnar miljön. Förbättringar har även skett för att förenkla och säkerställa installationen och gällande brandskyddsavstånd. Som alla insatser från BRUNNER är Generation 5 riktigt effektiva värmekällor.

Färdigkaklade moduler möjliggör att montera en kakelugn på en dag.

Kakelugnen är en beprövad och traditionell värmekälla som får hjärtat att slå lite snabbare. Kakelugnarna i serien Generation 5 har ett vackert skandinaviskt utseende, som genom färdigkaklade moduler är möjliga att montera på en dag. 

Insatser från BRUNNER skapar oändliga möjligheter för dig att skapa din unika eldstad.

Eldstäder från BRUNNER tillhör premiumsegmentet utifrån flera perspektiv. Känslan av att öppna luckan till en insats liknar när du öppnar och stänger en bildörr i premiumklassen, en upplevelse av förstklassig precision. Alla enheter i en produkt är testade under flera timmar för att säkerställa funktion och lång hållbarhet. Det gör även att prisbilden ligger i premiumsegmentet, men ur ett långsiktigt perspektiv är de väldigt prisvärda, 

Just nu i fokus

Murspisar
Brunner - KSO 33r
fr. 94 367 kr
Murspisar
Brunner - BSK 07 hög vänster
fr. 118 096 kr

Visste du detta om Brunner?

BRUNNER gör allting själva. Konstruktionen utförs av egna ingenjörer och tekniker, prototyptillverkning och testerna görs i egna labb och tillverkningen sker i eget gjuteri. Monteringen är hantverksmässig och görs i den egna fabriken i Ortrand, i södra Brandenburg, där också kontrollen av produkterna sker innan de transporteras till Sverige och andra delar av världen.

Vill du veta mer om BRUNNER?
Besök brunner-sverige.se

Liknande tillverkare:

DRU

Holländska DRU är en av Europas ledande tillverkare av eldstäder för gas. Företaget har anor från 1700-talet och började tillverka gaseldstäder 1960. DRU arbetar utifrån kärnvärderingar som också präglar deras produkter: hög kvalitet, miljö, att lyssna och lära och att ständigt utvecklas.

Spartherm

Spartherm är marknadsledare i Europa av spisinsatser, med ett brett utbud. Alla insatser från Spartherm är av mycket hög kvalitet, där utvalda modeller utgör ett premiumsortiment. Insatserna utmärks av att handtaget och glasets ram glider blir näst intill osynliga när luckan stängs.

RAIS

RAIS erbjuder ett brett sortiment av bras- och gasolkaminer med särskilt fokus på design. Med egen design- och utvecklingsavdelning, eget testlaboratorium och en modern produktionsfabrik tillverkas kaminer och insatser, utomhuskaminer och grillar för hemmet och trädgården.