Välj din butik

Välkommen att lära känna Kindling Cracker™ lite närmare.

Om Kindling Cracker™

Kindling Cracker™ är för dig som vill känna dig säker och trygg när du klyver ved. Det sker tusentals yx-relaterade olyckor varje år. Med en vedklyv klyver du din ved snabbt och enkelt och med alla fingrar i behåll. Vedklyvning har därmed aldrig varit enklare och säkrare.

Kindling Cracker™ finns i två storlekar.

Allt startade med ett skolprojekt

Ayla Hutchinson från Taranaki i Nya Zeeland var bara 13 år när hon kom på idén med att sätta fast yxan och banka med en hammare på veden istället. Uppfinningen är genialisk och så enkel och trygg att använda så den ofta säljs till t ex scoutkårer där barnen nu kan vara med och hugga ved. 

Ayla fick till och med ett eget frimärke av New Zeeland Post som hyllning för sin geniala uppfinning.

Det hela började med att Ayla skulle göra ett skolprojekt och ville hitta ett problem att lösa. I familjen fanns tidigare erfarenheter från att tänka nytt och uppfinna lösningar och samtidigt som hon bollade idéer med sin mamma, som stod och högg ved, fick Aylas mamma yxan på handen. Ayla hade hittat det problem hon ville lösa – en säker och trygg vedklyvning. När väl prototypen fanns klar ställde Ayla ut sin Kindling Cracker™ med målet att få 100 intressenter för att kunna köra igång en produktion. Resten är historia.

Intresseanmälningarna strömmade in och allt rullade igång. Efterfrågan växte fort och i och med den flyttades tillverkningen till ett stort gjuteri i Australien, där man idag tillverkar 40 000 vedklyvar i månaden. Här stöps de med återvunnet gjutjärn av högsta kvalitet. För Ayla är det viktig att hela tillverkningen är hållbar och sker med minsta möjliga miljöpåverkan, i alla led. Kindling Crackersäljs i dag i två storlekar, runt om i hela världen.

Med en Kindling Cracker™ behöver du bara en annan träbit eller en hammare för att slå itu veden till mindre delar eller flis.

Med en Kindling Cracker intill eldstaden inne är det lätt att göra fin tändved att starta brasan med. Ringen på toppen håller veden på plats och har man den inne kan man ställa den i en korg eller på en platta. Har man den utomhus kan man sätta fast den i vedstubben och få en ordentlig plats med rätt höjd för att spara ryggen. Större vedträn klyvs i den större modellen King och veden ger då en effektivare förbränning och mer värmeenergi i brasan. Och du sänker dina värmekostnader. 

Just nu i fokus

Inredning och redskap
Kindling Cracker KING inkl. hammare
fr. 2 590 kr
Inredning och redskap
Kindling Cracker Original
fr. 1 395 kr
Inredning och redskap
Kindling Cracker Original inkl. hammare
fr. 1 790 kr

Visste du detta om om Kindling Cracker™?

Kolla in filmen och se hur enkelt och säkert veden klyvs.

Vill du veta mer om Kindling Cracker?
Besök kindlingcracker.com

Fler tillverkare med tillbehör:

Keddy

Sedan 1969 har Keddy designat och tillverkat eldstäder anpassat för det karga svenska klimatet. Med arvet från en gjutjärnstradition som går hundratals år tillbaka i tiden började Keddy att utveckla kassetter med förhoppning om att göra öppna spisar och kakelugnar mer effektiva. Du hittar även ett antal tillbehör i sortimentet.

Morsø

Danska Morsø grundandes redan 1853 med tillverkning av alla möjliga produkter, från stallfönster och verktyg till kastruller och stekpannor. På 1950-talet startade tillverkningen av braskaminer och 2012 lanserades den första utomhuseldstaden, Forno – en kombinerad ugn och grill som är utmärkt för matlagning.

Westbo

Hundraårig traditionen av svensk kamintillverkning är det som inspirerar Westbo och ger en kombination av tradition och modern funktion, som möter dagens miljökrav. Gjutjärnskaminerna använder konvektionsvärme, som gör att temperaturen i rummet blir behaglig och jämn.