Välj din butik

Välkommen att lära känna TJB lite närmare.

Om TJB

Familjeägda TJB grundades av Tomas Börjesson 2002 med visionen att utveckla, tillverka och sälja kvalitativa och smarta produkter som underlättar arbetet på taket. Från att i starten haft en handfull egna takprodukter i sortimentet har det idag utvecklats till ett stort och brett sortiment och TJB är idag en helhetsleverantör av taksäkerhet. 

TJB grundades 2002 av Tomas Börjesson.

Taksäkerhetsanordningar är livsviktigt för alla som jobbar på tak. Därför skall tak vara försedda med taksäkerhetsutrustning som uppfyller Boverkets byggregler, som anger en lägsta kravnivå. Det innebär exempelvis att du som fastighetsägare är ansvarig för att taksäkerheten finns på plats. För att en skorstensfejarmästare ska kunna besiktiga, kontrollera eller sota en skorsten finns det krav på säker väg till och runt skorsten. Bland annat ska det finnas stegar eller takbryggor i metall på taket och ett glidskydd vid takfoten. 

En bättre takaffär

TJB lägger vi stor vikt vid korta beslutsvägar för att möjliggöra hög grad av service och tekniskt kunnande. Det gör att samarbetet med TJB är nära och personligt, vilket vi uppskattar inom Elda och som också kommer dig till godo som kund och beställare. För att kunna leverera på sina egna högt ställda förväntningar jobbar TJB efter löftet ”en bättre takaffär”, vilket står för enkelhet och tydlighet i beslut, lösningar och relationer, att utmana det som gäller idag och skapa något bättre och att säkerställa att all verksamhet och utveckling är affärsmässigt, socialt och miljömässigt hållbar.

Egenutvecklat system säkrar takarbetet

TJB har utvecklat ett system som säkerställer dagens behov och branschregler med balanserat och stabilt utförande. Till exempel erbjuds förmonterade detaljer och bultar, vilket gör att montagearbetet mycket enklare och därmed säkrare. För att den som arbetar på taket ska kunna förflytta sig smidigt, förankrad med sin personliga fallskyddsutrustning, har TJB utvecklat en glidskena som alternativ till de vanliga vajersystemen. Med denna glidskena rör sig den som utför takarbetet fritt, utan omkoppling eller onödiga avbrott.

TJB har gedigen erfarenhet och kan hjälpa dig från start till mål med allt som har med taksäkerhet att göra.

Taktillbehör

TJB har ett mycket brett sortiment av taktillbehör som ständigt utvärderas och utvecklas för att du ska kunna arbeta med produkter av högsta möjliga kvalitet och som uppfyller de senaste kraven. TJB letar ständigt efter nya lösningar som förenklar arbetet vid montering och förbättrar slutresultatet på taket i sin helhet. Idag finns tillbehör att få i svart, tegelröd och zinkgrå.

Visste du detta om TJB?

TJB erbjuder även ett brett utbud av exempelvis takavvattning, takpapp, vindskydd för vägg, ångbroms och byggfolie.

Vill du veta mer om TJB?
Besök tjb.se

Liknande tillverkare:

CWL

CW Lundberg erbjuder innovativa, miljövänliga och stilrena produkter för tak och taksäkerhet. Genom kvalitetssäkrad produktion och utvalda material med ytbehandling garanteras du produkter som klarar svåra miljöer, minskar påfrestning på taket och möjliggör säker arbetsmiljö.

Svenska Westaflex

1975 började Svenska Westaflex utveckla effektiva kanaler för skorsten med egen tillverkning i huset. Att kontrollera alla delar i produktionen ger möjlighet att erbjuda snabba omställningar, skräddarsydda lösningar, säker kvalitet och mycket hög leveranssäkerhet.

NVI Skorstenssystem

I skorstensröret finns alla viktiga delar som gör att NVI kan ge 25 års garanti. Här hittar vi det tjockaste innerröret på marknaden idag, gummipackning som håller tätt och omlottskarvning av isoleringen. NVI är självfallet också säker och samtidigt har man tagit fasta på att den ska vara snygg att se på.