Välj din butik

Inredning och verktyg

Det finns massvis med fina och praktiska tillbehör att välja på som förhöjer intrycket av kaminen, men som också gör hanteringen med att elda både smidigare och roligare. Passa på att se över inredningen i rummet i samband med att du installerat din nya kamin. Det finns exempelvis många lösningar där ett vedfack är integrerad med själva eldstaden. Se ett urval av vårt sortiment inredningsdetaljer och verktyg.

Förhöj upplevelsen runt din kamin

Det finns massvis med fina och praktiska tillbehör att välja på som förhöjer intrycket av kaminen, men som också gör hanteringen med att elda både smidigare och roligare. Passa på att se över inredningen i rummet i samband med att du installerat din nya kamin. Det finns exempelvis många lösningar där ett vedfack är integrerad med själva eldstaden.

Gör plats för förvaring av ved 

Du ska alltid elda med med lagom torr ved, vilket innebär en fukthalt på cirka 20 procent. Veden bör ha legat utomhus, under tak, i minst ett halvår och gärna ett år. För att veden ska torka ska den lagras torrt och luftigt. Det gör den med god genomluftning, och att veden förvaras i stapel, stack eller spjällådor. Var också noga med att inte förvara fuktig ved inomhus. Fuktig ved bildar snabbt mögel och veden torkar mycket dåligt. Använd veden du tar in inom ett par veckor, annars kan den bli lite väl torr. 

Stapla alltid vedträna med barken uppåt, så att veden inte ruttnar.

Kunskap & inspiration