Välj din butik

NORDPEIS AIR

Eldstad och grill i ett.

Nordpeis Air skapar atmosfär och värme på uteplatsen. Ställ den i trädgården eller på altanen – låt den bli mittpunkten för ett trevligt umgänge och goda middagar.

Upptäck möjligheterna med Nordpeis Air

Nordpeis Air är ett flexibelt modulsystem där grunden utgörs av utomhuskaminen Air Base. Genom att komplettera med fler moduler och tillbehör, som vindskydd och grillgaller, förvandlar du enkelt eldstaden till en grill med praktiskt sidobord i oljad ek och med vedförvaring undertill får du optimal höjd. Nordpeis Air skapar atmosfär och värme på uteplatsen. Ställ den i trädgården eller på altanen – låt den bli mittpunkten för ett trevligt umgänge och goda middagar. 

Vedgrillat är godast

När du grillar med ved krävs en lite större grill och lite mer tålamod då det tar längre tid att få till en glödbädd än med grillkol. Vinsten blir en fantastisk smakdimension då ved ryker mer och kan bidra med fina rökiga toner beroende på vilken typ av ved man väljer att använda.

Praktisk vedförvaring som tillbehör

Vedförvaringen är gjord av lättbetongen ShapeStone. Placera modulen undertill så att eldstaden hamnar högre, eller ställ den vid sidan om. Med en överskiva i oljad ek får du både ett sidobord och vedförvaring.

Skydda eldstaden från väder och vind

Skyddet för Air används för att skydda betongen från väder och vind när den inte används. Skyddet finns i två storlekar – för enbart underdelen eller för både den och vedförvaringen eller upphöjningsmodulen.

Storlek och vikt:
Höjd: 493 mm
Bredd: 600 mm
Djup: 600 mm
Vikt: 100 kg
Vedlängd: 40 cm

Välj rätt ved

När du tillagar mat på en vedgrill är valet av ved avgörande för att uppnå perfekt smak och konsistens. Vissa träslag lämpar sig bättre än andra för matlagning då de tillför en subtil och behaglig röksmak utan att överväldiga rätten. Björk och bok är två av de bästa valen när det gäller ved till Nordpeis Air men även ek, som ger ifrån sig en rökig doft (whisky/piptobak).

Björkveden har många fördelar som att den torkar bra, har ett gott energiinnehåll i förhållande till volymen och att den inte ger ifrån sig gnistor. Bok och ek är dom hårdaste träslagen och ett bra alternativ om man vill ha en brasa med hög temperatur och som varar länge.

Ett flexibelt modulsystem

Norpeis Air är den smarta braskaminen för utomhusbruk. Modulsystemet gör att du kan använda den på flera sätt – som utomhuskamin, eldstad och grill. Air Base är bara början. Placera vedförvaringen undertill. Det gör att eldstaden hamnar på en optimal höjd. Lägg till ett vindskydd och grillgaller – så har du en fullt fungerande grill. Ett sidobord i oljad ek för maten och ett handtag där det går att hänga grillverktyg – kan det bli mer praktiskt?

Air med grilltillbehör

Air med sidobord och grilltillbehör

Air som stående grill

Så här fungerar modulsystemet:

Du kanske också är intressad av: