Facebook tag Hoppa till innehåll

Reducering av installationskostnaden med 30%

Arbetskostnaden för installation av eldstad eller renovering av skorsten ger rätt till skattereduktion. Det räknas nämligen som ROT-arbete. Förutsättningen är att arbetet utförs i en bostad som du äger och bor i permanent eller som fritidsboende.

ROT-avdraget görs enligt fakturamodellen. Det innebär att du som köpare bara betalar 70% av arbetskostnaden inklusive moms. Du får alltså din preliminära skattereduktion direkt. Den resterande arbetskostnaden skickar Skatteverket till oss när du har betalat fakturan.

Skattereduktion för husarbeten medges med högst 50.000 kronor per person och år. Din preliminära skattereduktion anges på din deklarationsblankett. Du behöver alltså inte själv lämna in någon uppgift om detta till Skatteverket. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.

Fråga gärna oss i Eldabutiken om ROT-avdraget, så berättar vi mer om hur enkelt det är.

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.