Vaccinera dig mot julstressen

Några enkla tips hur du kan ”vaccinera dig mot julstressen”.

Vila och mikropauser
Ta tid till att titta på tv, läsa en bok eller bläddra i en tidning är viktigt för kroppen och hjärnan. Att bara slappna av en stund ger den återhämtning vi behöver för att klara stunder av stress.

Var snäll mot dig själv
Vilken inställning du väljer inför de krav som ställs kan har stor betydelse. Att lägga rimliga krav på dig hjälper dig att hantera stressiga situationer.

Sov gott
Varva ner med något avkopplande en stund innan läggdags hjälper kroppen att snabbare komma till ro. Ett mörkt och svalt sovrum ger bättre sömn under natten.

Säga nej
Ibland är det svårt att säga nej när någon spontat frågar. Sedan växer stressen över att ännu en aktivitet ska pusslas in i vardagsschemat. Ett tips kan vara att få återkomma med svaret om en stund, hinna känna efter och det kan då bli lättare att säga nej, både i jobbet och privat.

Umgås enkelt
Socialt umgänge ger oftast positiv energi och hjälper till att koppla av. Hitta enkla sätt att umgås på och låt just det sociala vara i fokus.

Rör på dig
När du rör dig händer mycket i kroppen som får dig piggare och starkare. Blodcirkulationen ökar och ger hjärnan mer syre. Det gör också att kroppen kan ta hand om stresshormoner bättre. När du motionerar frisätts signalsubstanser i hjärnan som motverkar depression och smärta. På köpet förbättras även minnet och inlärningsförmågan.

Andas med magen
Ta djupa andetag och känn att lufter går ned i magen. Korta andhämtningspauser kan ha stor effekt och bryta stresskänslan när den kommer.

Gratis hembesök
av rådgivare

Vi bjuder på ett första hembesök där vi rätar ut alla frågetecken och ger dig tips och råd vid val av rum, plats och modell. Du får också en offert på lämplig modell och installationsarbetet.

#eldastilguide

Rätt eldstad till
rätt hus och stil

Idag finns det många olika trender, produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad. Tillsammans med Eldabutikernas rådgivare och Eldas Stilguide är det enklare att få en eldstad som passar just er bostad och stil. Vi har 6 olika inredningsstilar med bra stilkombinationer med olika eldstäder.

Sveriges bredaste sortiment

Jøtul

Gjutjärnseldstäder med senaste förbränningstekniken och stort miljöfokus

Se filmen

Låt skorstenen bli kronan på verket

Vi har träffat Näldens Värmeindustri som i över 100 år och 4 generationer har tillverkat plåtprodukter och på senare år fokuserat på modulbaserade ventilationssystem.

Se filmen

ME - Ett personligt designkoncept

Vi tog fram några crazy stommar till Me med glasfot och takhängt exempel som Stian gillade. Vi ville utmana branschen lite och dra den mot arkitektur eller möbeldesign som är lite mer vågat.

Se filmen

Annelie älskar inredning, bra prestanda och grym kvalitet

Läs om Annelie och hennes erfarenheter av att anlita Eldabutiken.

Se filmen

@eldabutiken

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.