Facebook tag Hoppa till innehåll

TermaTech – Danska linjer

Det är något vackert med att göra saker så enkelt som möjligt

ALLT BÖRJADE FÖR NÄSTAN 16 ÅR SEDAN Då arbetade Søren Jakobsen och TermaTechs vd Søren Toft tillsammans med att sälja tillbehör inom eldstadsindustrin, men båda hade visioner om att ta fram en egen eldstad. Med sina erfarenheter från reservdelssidan visste de vad som skulle göras för att ta fram en hållbar eldstad och startade bolaget TermaTech, ett

beslut de tog som de idag är väldigt glada för.
Redan från början hade vi båda en klar idé och önskan att skapa något nytt

i den annars väl etablerade branschen.
– Vi ville gå tillbaka till rötterna – med kvalitetseldade spisar i skandinavisk

design och till ett pris som alla skulle ha råd med.

Vi ville skapa något enkelt men bra och som skulle säljas och installeras av en hantverkare som har kontroll över sitt hantverk. Det är viktigt att få med den kunskap som finns hos en specialistfackhandel. En filosofi vi lever efter än dag.

Under åren har vi blivit mer medvetna om designen, men vi har alltid velat göra spisar som var ärliga med sin funktion snarare än designen.

DET ÄR NÅGOT VACKERT MED ATT GÖRA SAKER SÅ ENKLA SOM MÖJLIGT Vi älskar de enkla lösningarna. Någon kan kalla oss ”Old School” men vi tror att enkla lösningar är de bästa på lång sikt. Vi vill att våra kunder ska ha goda erfarenheter av våra produkter. Det finns inga rörliga delar som behöver smörjas, justeras eller servas – en enkel och bra lösning.

– Vi föredrar ofta att använda lite kraftfullare material eftersom vi tror att det ger en stark och solid upplevelse av vår produkt, förklarar Søren.

Design intresserade Søren Jakobsen redan som barn. Han växte upp i Struer där Bang och Olufsen produceras och det har satt sitt märke på honom.

– Jag älskar design. Jag kan inte säga vad det är, men produkter som har någon form av känslighet talar till mig. En av mina favoritdesigners i mitt hem är Arne Jacobsen och hans vattenkanna. Designen är så oerhört enkel men ändå elegant och hantverket är verkligen excellent.

– Jag använder den faktiskt aldrig som en vattenkanna, men älskar bara att ha den stående.

De enkla linjerna går igen i flera av våra eldstäder. Det är en ”No Nonsense-produkt” och jag älskar den för sin ärlighet och enkelhet.

EN AV DE MODELLER VI ARBETAT MEST MED DESIGNEN ÄR TT60-SERIEN

Vi ville skapa något som påminner om vår allra första ugn TT1, som är väldigt tidlös i designen. Vi vet att en eldstad ska hålla i kanske 15–20 år i vardagsrummet utseendemässigt, och vi vill ha en tydlig skandinavisk design. Samtidigt gillar TermaTech att gå nya och egna vägar, och såg att det fanns många ugnar med de runda formerna. Det fanns en efterfrågan på en fyrkantig eldstad som skulle passa till de moderna funkishusen. Tidigt föll våra ögon på den moderna Triumfbågen i Paris – designad av den danske arkitekten Johan Otto Von Spreckelsen och man lånade linjer till TT60. En stor utmaning var att göra handtaget praktiskt och snyggt, samt storleken för vilket vedträ som skulle passa. Det blev en fin modell som kan vara både vägghängd eller stående på golvet.

Se alla Termatech braskaminer

Gratis hembesök
av rådgivare

Vi bjuder på ett första hembesök där vi rätar ut alla frågetecken och ger dig tips och råd vid val av rum, plats och modell. Du får också en offert på lämplig modell och installationsarbetet.

#eldastilguide

Rätt eldstad till
rätt hus och stil

Idag finns det många olika trender, produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad. Tillsammans med Eldabutikernas rådgivare och Eldas Stilguide är det enklare att få en eldstad som passar just er bostad och stil. Vi har 6 olika inredningsstilar med bra stilkombinationer med olika eldstäder.

Gör stilguiden för att hitta din kamin

Sveriges bredaste sortiment

Contura logotyp
Gabriel Kakelugnar logotyp
Josef Davidsson logotyp
Jötul logotyp
Keddy logotyp
Nordpeis logotyp
Scanspis logotyp
Terma tech logotyp
Brunner logotyp
DRU logotyp
Planika logotyp
CWL logotyp
Premodul logotyp
BVI logotyp
Exodraft logotyp
NVI logotyp
Schiedel logotyp

Stärkelsefabriken - ett unikt husprojekt

Läs om hur Gustav förvandlar stärkelsefabriken till sitt drömhem

Läs mer
Play ikon

Villa Bolin

Inredningsarkitekten Hanna Bolin skapade en eldstad som är hemmets mittpunkt med vackra material som tål att nötas. Läs om Hanna och hennes erfarenheter av att anlita Elda.

Se filmen
Play ikon

Gabriel kakelugnar

Vi besöker Gabriel Kakelugnar - ett hantverk med både traditionell och modern design.

Se filmen

DRU

Med trygghet och hållbarhet i fokus. DRU:s exportchef Joost Aldus berättar om fördelarna med gaseldstäder.

Läs mer

@eldabutiken

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.