Facebook tag Hoppa till innehåll

Europas största tillverkare av skorstenssystem

Schiedel är en komplett skorstensleverantör som tillverkar och marknadsför skorstenssystem för alla typer av bränslen och eldstäder. Idag marknadsförs två blockskorstenssystem i prefabricerade element som byggs samman i moduler.

Blockskorstenar

Innan husbygget eller renoveringen är i full gång är det bra att börja fundera över skorstenen.Hur många eldstäder vill du ha i din bostad och var vill du placera dem; ska det finnas en vedspis i köket, en öppen spis i vardagsrummet och en kakelugn i sovrummet på övervåningen? Samtliga faktorer är viktiga för att du ska kunna välja den av våra tre modeller som passar bäst för just dina behov. Innan husbygget eller renoveringen är i full gång är det bra att börja fundera över skorstenen.
Hur många eldstäder vill du ha i din bostad och var vill du placera dem; ska det finnas en vedspis i köket, en öppen spis i vardagsrummet och en kakelugn i sovrummet på övervåningen? Samtliga faktorer är viktiga för att du ska kunna välja den av våra tre modeller som passar bäst för just dina behov. isokern_dm

Moduler

Våra skorstenar byggs av moduler där fogarna falsats och förskjutits för att exakt sluta in i varandra. Dessa fogas sedan ihop. Innanför manteln löper ett eller flera foderrör. Den här tekniken ger dig en mycket säker skorsten. Inga giftiga gaser slipper in i bostaden och den isolerande manteln ser till att murstocken inte blir för varm. Du behöver alltså inte oroa dig för att nyfikna barnhänder bränner sig på murstocken.

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.