Europas största tillverkare av skorstenssystem

Schiedel är en komplett skorstensleverantör som tillverkar och marknadsför skorstenssystem för alla typer av bränslen och eldstäder. Idag marknadsförs två blockskorstenssystem i prefabricerade element som byggs samman i moduler.

Blockskorstenar

Innan husbygget eller renoveringen är i full gång är det bra att börja fundera över skorstenen.Hur många eldstäder vill du ha i din bostad och var vill du placera dem; ska det finnas en vedspis i köket, en öppen spis i vardagsrummet och en kakelugn i sovrummet på övervåningen? Samtliga faktorer är viktiga för att du ska kunna välja den av våra tre modeller som passar bäst för just dina behov. Innan husbygget eller renoveringen är i full gång är det bra att börja fundera över skorstenen.
Hur många eldstäder vill du ha i din bostad och var vill du placera dem; ska det finnas en vedspis i köket, en öppen spis i vardagsrummet och en kakelugn i sovrummet på övervåningen? Samtliga faktorer är viktiga för att du ska kunna välja den av våra tre modeller som passar bäst för just dina behov. isokern_dm

Moduler

Våra skorstenar byggs av moduler där fogarna falsats och förskjutits för att exakt sluta in i varandra. Dessa fogas sedan ihop. Innanför manteln löper ett eller flera foderrör. Den här tekniken ger dig en mycket säker skorsten. Inga giftiga gaser slipper in i bostaden och den isolerande manteln ser till att murstocken inte blir för varm. Du behöver alltså inte oroa dig för att nyfikna barnhänder bränner sig på murstocken.

Elda Frågor & Svar

Vi har svaret på dina frågor om kaminer, kakelugnar, installationer och mer