Facebook tag Hoppa till innehåll
SCANSPIS I FOKUS

”Vi vill leverera den vackraste lågan varje dag”

Det handlar inte bara om värme, utan också om att leverera den vackraste lågan, omringad av en designmedveten möbel som passar i de flesta hem. Kombinationen av dansk design, modiga idéer och fokus på detaljer har gjort Scanspis till ett ledande märke inom braskaminer.

René Christensen – försäljningschef Jøtul Group

– Vi är unika på många sätt och vårt dna i över 40 år är funktionalitet, design och enkelhet. Därför har vi valt att samarbeta med externa duktiga danska designers som också arbetar med andra stora kända varumärken från Danmark, förklarar René Christensen som är försäljningschef för Jøtul Group där Scanspis ingår. -Ta till exempel luckmekanismen, hur det känns när man öppnar den och än mer när den stänger sig på ett så smidigt sätt att det nästan inte märks, fortsätter René. Det är lite som på en exklusivare bil när man öppnar och stänger dörren.

En annan viktig designdetalj är hur lågorna inte slår ut när man öppnar luckan till en stor brännkammare. Man har ett stort panoramaglas som ger en vacker insyn till lågorna i Scanspis 85, men där lågorna inte slår ut när man öppnar luckan för att stoppa in mer ved. Tack vare sättet den öppnas på skapas ett undertryck i brännkammaren som också samtidigt håller tillbaka aska så att det inte yr ut. Det är tydliga exempel på enkel och funktionell design som gör eldningen enklare.

Det som karaktäriserar dansk design är funktionalitet och enkelhet och att man har en stor förståelse för materialens egenskaper. Det skapar användarvänliga produkter med ett tilltalande uttryck. Det lyfter produkten till en ny nivå och skapar en funktion som kanske inte funnits tidigare, förklarar Niels Kjeldsen, frilansande industridesigner och som jobbat med Scanspis kommande nyheter. – Att få en stor insyn till eldens lågor lockar människan. De stora glasytorna omfamnar de dansande lågorna och ger oss ro. Det har vi i oss sedan begynnelsen, och är en viktig egenskap hos de nya eldstäderna.
– Det som inspirerar mig från andra projekt jag jobbar med är materialval som lett till nya spännande lösningar som man kanske inte hade fått till annars. Att se former, material och ny teknik från andra branscher, till exempel bilindustrin, väcker nya idéer som vi jobbat mycket med på de nya modellerna. Ett exempel på alla eldstäder är handtaget att öppna luckan med. Blir handtaget varmt av utstrålningsvärmen när man eldar bränner man sig när man ska fylla på mer ved. Samtidigt vill vi ha en integrerad lösning så att eldstaden känns vacker och balanserad att se på för ögat, och handtaget var en naturlig del i designen. Detta är vi väldigt glada över att ha löst på ett tilltalande sätt, och är ett bra exempel på dansk design, berättar Niels och skissar upp och visar små unika detaljer som gör stor skillnad.

Hela kaminen bygger på en symmetrisk balans och skapar en trygg möbel med vackra dimensioner och genomtänkta linjer, som ska passa i våra hem.
Scanspis är till för dem som vill ha något extra. – Vi ser att våra kunder ofta har ett stort intresse i inredning och gör tydliga designval för att skapa den rätta atmosfären hemma, ofta en skandinavisk ljus stil med moderna och rena linjer. Samtidigt passar en Scanspis stilmässigt väl i äldre renoverade hus och ger en bra och snabb värmekälla, förklarar René och Niels.

”Det ikoniska för en Scanspis är en sublim förbränning,
enkelheten och den rena cylindriska formen hos
kaminerna som ger ett lugnt intryck hos oss.”

Scan A/S bildades i Odense 1978. Ända från starten har fokus varit på att erbjuda kunden de bästa kaminerna på marknaden, med särskilt fokus på design, innovation och användarvänlighet.

Det handlar om kombinationen av dansk design, modiga idéer och kärleken till detaljer.

GLOWBUS DEWDROP,
VÄRDE 45 000 KR

Glowbus är vackra och extremt hållbara eldstäder som håller hela livet. De vackra eldkorgarna Glowbus Dewdrop är designade i en vacker droppform som samtidigt påminner om en låga.

RAIS CIRCLE,
VÄRDE 21 900 KR

Rais Circle är mer än en eldstad. Det breda fatet gör du enkelt om till en grillplats där du kan du grilla, steka, rosta och baka.

NORDPEIS AIR,
VÄRDE 8 300 KR

Air är mycket mer än en utomhusspis. Den har ett modulsystem som gör att du kan forma den på många olika sätt. Med sidobänk, vindskydd, grillgaller och många andra tillbehör. Lika enkelt som genialt.

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.