Facebook tag Hoppa till innehåll
Marknadsledande experter på taklösningar

Säkerhet på hög nivå

Om man inte är höjdrädd är takvandringar i städer något helt fantastiskt. Det ger staden en helt ny karaktär, och vyn utöver alla byggnader ger en lite nervkittlande känsla. Det blir lite som att komma hem till Karlsson på Taket. Att detta populära sätt att ta sig runt i en stad är möjlig för sightseeing är tack vare att vi kan röra oss tryggt på dessa höjder och branta tak. Tack till er som jobbar med taksäkerhet, det som vi andra inte tänker på vanligtvis.

Som husägare är man ansvarig för att det är säkert att utföra arbeten på husets tak. Det kan gälla sotning och besiktning av skorsten eller reparation av taket till exempel. Detta för att förebygga olycksfall. I Boverkets byggregler, BBR, på boverket.se kan man hitta vad som gäller för olika fastigheter. Här står också om snörasskydd över entréer på offentliga platser. Taksäkerhet handlar ju också om att kunna gå tryggt under ett vintersäkert tak.

Eldabutikens installatörer är certifierade i taksäkerhet. I offerten från oss vid en nyinstallation av eldstad ingår montering av glidskydd och stegar för en godkänd taksäkerhet. Vi kan taksäkerhet för privata villor, flerbostadshus och kommersiella fastigheter, och samarbetar med de bästa leverantörerna på vår marknad. Dessa kan vårt lands tuffa klimat och väder, med rostpåverkan, snömängder och byggregler.

Idag går ofta design och läge före att dra nytta av optimala naturlagar. Det innebär att vi inte alltid nyttjar vinden för att hålla rent taken från snö utan snarare kan luftrörelserna skapa platser med lä på taken där löven samlas under hösten och snön samlas på vintern. Detta skapar ett extra fastighetsunderhåll utöver den vanliga. Det är viktigt att detta görs, och att det då görs säkert oavsett om det är du själv som ska upp, eller någon annan. Ansvaret för skydd ligger som sagt på fastighetsägaren.

CW Lundberg – Äkta svenska dalahantverk. I en lada i Älvdalen startade Bengt Lundberg CW Lundberg och från sin idé tog han fram ett system för taksäkerhet. Hans devis nu i över 25 år har alltid varit att inte krångla till det. Här jobbar vi snabbt och enkelt. Vi lever på att kunderna får det de behöver och när de behöver det. Det är inte svårare än så, säger Bengt Lundberg

Idag är man över 90 anställda i Mora. Sonen Thomas tog över som vd vid 25 års ålder, med pappa kvar som mentor, och har med sina 10 år i bolaget ett stort engagemang för att fortsätta utveckla nya produkter som är starkare, lättare och miljösmarta. Att fortsätta vara lyhörda för nya tekniska lösningar och ha en hög professionell serviceanda i bolaget är grunden för att behålla sin ledande position inom säkerhetssystem för tak och fasad på den svenska marknaden, samtidigt som man etablerar sig starkare i Europa, och invigde nyligen ett logistikcenter i Polen för att kunna hålla en snabb leverans.

All produktion sker i Mora och kontrolleras noga för att hålla sin höga klass och ISO-certifiering. Detta gör att de som enda taksäkerhetsföretag kan ge 40 års garanti i korrosivitetsklass C4. Thomas fokus på en hållbar miljö går igenom allt i bolaget och man strävar ständigt efter att nå ännu mindre utsläpp i alla led. Med inspiration från IKEA kommer alltid allting komplett packat i lätthanterliga paket. För installatören sparar det mycket tid och jobb att veta att han har de skruv, längder och steg som ska monteras med sig, och det gillar vi. Det ska vara enkelt, såklart.

Gratis hembesök
av rådgivare

Vi bjuder på ett första hembesök där vi rätar ut alla frågetecken och ger dig tips och råd vid val av rum, plats och modell. Du får också en offert på lämplig modell och installationsarbetet.

#eldastilguide

Rätt eldstad till
rätt hus och stil

Idag finns det många olika trender, produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad. Tillsammans med Eldabutikernas rådgivare och Eldas Stilguide är det enklare att få en eldstad som passar just er bostad och stil. Vi har 6 olika inredningsstilar med bra stilkombinationer med olika eldstäder.

Gör stilguiden för att hitta din kamin

Sveriges bredaste sortiment

Contura logotyp
Gabriel Kakelugnar logotyp
Josef Davidsson logotyp
Jötul logotyp
Keddy logotyp
Nordpeis logotyp
Scanspis logotyp
Terma tech logotyp
Brunner logotyp
DRU logotyp
Planika logotyp
CWL logotyp
Premodul logotyp
BVI logotyp
Exodraft logotyp
NVI logotyp
Schiedel logotyp

Stärkelsefabriken - ett unikt husprojekt

Läs om hur Gustav förvandlar stärkelsefabriken till sitt drömhem

Läs mer

Villa Bolin

Inredningsarkitekten Hanna Bolin skapade en eldstad som är hemmets mittpunkt med vackra material som tål att nötas. Läs om Hanna och hennes erfarenheter av att anlita Elda.

Läs mer
Play ikon

Gabriel kakelugnar

Vi besöker Gabriel Kakelugnar - ett hantverk med både traditionell och modern design.

Se filmen

DRU

Med trygghet och hållbarhet i fokus. DRU:s exportchef Joost Aldus berättar om fördelarna med gaseldstäder.

Läs mer

@eldabutiken

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.