Facebook tag Hoppa till innehåll
KINDLING CRACKER

Vedsklyvning har aldrig varit enklare och säkrare.

Ayla Hutchinson från Taranaki i Nya Zeeland var bara 13 år när hon kom på idén med att sätta fast ’yxan’ och banka med en hammare på veden istället. Uppfinningen är genialisk och så enkel och trygg att använda så den ofta säljs till t ex scoutkårer där barnen nu kan vara med och hugga ved.

Allt startade med ett skolprojekt.

Det hela började med att Ayla skulle göra ett skolprojekt och ville hitta ett problem att lösa. Samtidigt som hon bollade idéer med sin mamma, som stod och högg ved, fick Aylas mamma yxan på handen, och nu hade Ayla hittat det problem hon ville lösa – En säker och trygg vedklyvning. I familjen finns tidigare erfarenheter från att tänka nytt och uppfinna lösningar, och när prototypen fanns klar ställde Ayla ut sin ’Kindling Cracker’, bras- och tändvedsklyv, på en marknad med målet att få 100 intressenter för att kunna köra igång en produktion.


Med en Kindling Cracker™ vedklyvare behöver du bara en annan träbit eller en hammare för att slå itu veden till mindre delar eller flis. Mycket säkrare för både fingrar och smalben.

Intresseanmälningarna strömmade in och allt rullade igång. Efterfrågan växte fort och idag säljs hennes vedklyvar i två storlekar till alla kallare länder i världen. Med en försäljning på 40 000 st i månaden fick man nu flytta tillverkningen till intilliggande Australien för ökad produktionskapacitet. Här stöps de med återvunnet gjutjärn av högsta kvalitet. Det är viktigt för Ayla att hela tillverkningen sker med minsta möjliga miljöpåverkan i alla led.

Ayla Hutchinson hyllades av New Zeeland Post för sin geniala uppfinning genom ett eget frimärke med Kindling Cracker som motiv.

Ayla fick till och med ett eget frimärke av New Zeeland Post som hyllning för sin geniala uppfinning. Än idag jobbar och utvecklar Kindling Cracker. Ödmjuk berättar hon att hon från början inte trodde att det skulle bli så stort, men att det är spännande att få ta fram en produkt och se hur den tas emot så positivt och hur snabbt allt växer.

Med en Kindling Cracker™ intill eldstaden är det lätt att göra fin tändved.

Se till att ha en Kindling Cracker i närheten av eldstaden.

Med en Kindling Cracker intill eldstaden inne är det lätt att göra fin tändved att starta brasan med. Ringen på toppen håller veden på plats och har man den inne kan man ställa den i en korg eller på en platta. Har man den utomhus kan man sätta fast den i vedstubben och få en ordentlig plats med rätt höjd för att spara ryggen. Större vedträn klyvs i den större modellen King och veden ger då en effektivare förbränning och mer värmeenergi i brasan. Och du sänker dina värmekostnader. 

Se och lyssna till Ayla Hutchinson.

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.