Facebook tag Hoppa till innehåll
#världenssmartastevedklyv

Kindling Cracker/Ayla Hutchinson

Ayla Hutchinson från Taranaki i Nya Zeeland var bara 13 år när hon kom på idén med att sätta fast ’yxan’ och banka med en hammare på veden istället. Uppfinningen är genialisk och så enkel och trygg att använda så den ofta säljs till tex scoutkårer där barnen nu kan vara med och hugga ved.

Det hela började med att Ayla skulle göra ett skolprojekt och ville hitta ett problem att lösa. Samtidigt som hon bollade idéer med sin mamma, som stod och högg ved, fick Aylas mamma yxan på handen, och nu hade Ayla hittat det problem hon ville lösa – En säker och trygg vedklyvning. I familjen finns tidigare erfarenheter från att tänka nytt och uppfinna lösningar, och när prototypen fanns klar ställde Ayla ut sin ’Kindling Cracker’ – bras- och tändvedsklyv – på en marknad med målet att få 100 intressenter för att kunna köra igång en produktion. Intresseanmälningarna strömmade in och allt rullade igång. Efterfrågan växte fort och idag säljs hennes vedklyvar i två storlekar till alla kallare länder i världen. Med en försäljning på 40 000 st i månaden fick man nu flytta tillverkningen till intilliggande Australien för ökad produktionskapacitet. Här stöps de med återvunnet gjutjärn av högsta kvalitet. Det är viktigt för Ayla att hela tillverkningen sker med minsta möjliga miljöpåverkan i alla led.

Hon fick till och med ett eget frimärke av New Zeeland Post som hyllning för sin geniala uppfinning. Idag är hon 23 år och jobbar bland annat med Kindling Cracker. Eldabutiken träffade henne nyligen när hon besökte Sverige och en av våra butiker i Stockholm. Hon är ödmjuk och berättar att hon från början inte trodde att det skulle bli så stort, men att det är spännande att få ta fram en produkt och se hur den tas emot så positivt, och hur snabbt allt växer.

Bras- och tändvedsklyvning har aldrig varit säkrare och enklare. Med en Kindling Cracker intill eldstaden inne är det lätt att göra fin tändved att starta brasan med. Ringen på toppen håller veden på plats och har man den inne kan man ställa den i en korg eller på en platta. Har man den utomhus kan man sätta fast den i vedstubben och få en ordentlig plats med rätt höjd för att spara ryggen. Större vedträn klyvs i den större modellen King och veden ger då en effektivare förbränning och mer värmeenergi i brasan, och du sänker dina värmekostnader. Låt oss presentera årets bästa present helt enkelt

Gratis hembesök
av rådgivare

Vi bjuder på ett första hembesök där vi rätar ut alla frågetecken och ger dig tips och råd vid val av rum, plats och modell. Du får också en offert på lämplig modell och installationsarbetet.

#eldastilguide

Rätt eldstad till
rätt hus och stil

Idag finns det många olika trender, produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad. Tillsammans med Eldabutikernas rådgivare och Eldas Stilguide är det enklare att få en eldstad som passar just er bostad och stil. Vi har 6 olika inredningsstilar med bra stilkombinationer med olika eldstäder.

Gör stilguiden för att hitta din kamin

Sveriges bredaste sortiment

Contura logotyp
Gabriel Kakelugnar logotyp
Josef Davidsson logotyp
Jötul logotyp
Keddy logotyp
Nordpeis logotyp
Scanspis logotyp
Terma tech logotyp
Brunner logotyp
DRU logotyp
Planika logotyp
CWL logotyp
Premodul logotyp
BVI logotyp
Exodraft logotyp
NVI logotyp
Schiedel logotyp

Stärkelsefabriken - ett unikt husprojekt

Läs om hur Gustav förvandlar stärkelsefabriken till sitt drömhem

Läs mer
Play ikon

Villa Bolin

Inredningsarkitekten Hanna Bolin skapade en eldstad som är hemmets mittpunkt med vackra material som tål att nötas. Läs om Hanna och hennes erfarenheter av att anlita Elda.

Se filmen
Play ikon

Gabriel kakelugnar

Vi besöker Gabriel Kakelugnar - ett hantverk med både traditionell och modern design.

Se filmen

DRU

Med trygghet och hållbarhet i fokus. DRU:s exportchef Joost Aldus berättar om fördelarna med gaseldstäder.

Läs mer

@eldabutiken

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.