Facebook tag Hoppa till innehåll
#INSPIRATION

Jøtul – Gjutjärnseldstäder med senaste förbränningstekniken och stort miljöfokus

Som en av världens äldsta producent av eldstäder har norska Jøtul en unik kunskap och stolt tradition av att bekämpa kyla i över 160 år. Att arbeta med gjutjärn ger dem obegränsade möjligheter att skapa estetiska och hållbara produkter.

 

 

Många av de anställda har jobbat för Jøtul väldigt länge och kan sitt yrke väl. Detta ger produkterna en fantastisk finish, och nästan allt byggs samman helt med hantverk, lite som med en Rolls-Royce, berättar René Christensen, försäljningschef på Jøtul Group. I nära samarbete med norska designers har man hittat sitt norska dna i stilrena modeller som står tidlöst genom inredningstrender. Trenden visar att det visuella att se elden får en allt större betydelse mot värmen. De nya modellerna får större glasyta för vacker insyn. F 370-serien vann Red dot; Best of the best när den kom, och uppföljarna F 370 Advance-serien har blivit en designikon i branschen och vann det prestigefyllda  IF Design Award i kategorin möbeldesign 2017.

 

Tack vare hårda krav från norska myndigheter och stora satsningar på förbränningsteknik och partikelutsläpp ligger man i framkant med den senaste tekniken och använder Clean Burn-teknik i eldstäderna. Detta innebär att man värmer upp till 1500 grader i brännkammaren. Då förbränns alla de partiklar som tidigare gick ut genom skorstenen och var skadliga för människor.

De äldre kaminer som inte har Clean Burn-teknik tar man idag in i fabriken, där materialet sorteras och smälts ned. Med ett stort miljöansvar stöps dessa om till nya kaminer med Clean Burn-teknologin. Jøtul har sitt kontor och all produktion i Fredrikstad och all kunskap finns samlat på samma ställe.

 

”Det jag gillar mest är när jag kommer hem från jobbet på fredagen, tänder i kaminen, häller upp ett glas rött vin och sätter mig ned och verkligen känner att jag kan koppla av och bara mysa. Det är bästa stunden på hela veckan.”

Rene Christensen – Jøtul Group

GLOWBUS DEWDROP,
VÄRDE 45 000 KR

Glowbus är vackra och extremt hållbara eldstäder som håller hela livet. De vackra eldkorgarna Glowbus Dewdrop är designade i en vacker droppform som samtidigt påminner om en låga.

RAIS CIRCLE,
VÄRDE 21 900 KR

Rais Circle är mer än en eldstad. Det breda fatet gör du enkelt om till en grillplats där du kan du grilla, steka, rosta och baka.

NORDPEIS AIR,
VÄRDE 8 300 KR

Air är mycket mer än en utomhusspis. Den har ett modulsystem som gör att du kan forma den på många olika sätt. Med sidobänk, vindskydd, grillgaller och många andra tillbehör. Lika enkelt som genialt.

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.