Facebook tag Hoppa till innehåll
#INSPIRATION

Jøtul – Gjutjärnseldstäder med senaste förbränningstekniken och stort miljöfokus

Som en av världens äldsta producent av eldstäder har norska Jøtul en unik kunskap och stolt tradition av att bekämpa kyla i över 160 år. Att arbeta med gjutjärn ger dem obegränsade möjligheter att skapa estetiska och hållbara produkter.

 

 

Många av de anställda har jobbat för Jøtul väldigt länge och kan sitt yrke väl. Detta ger produkterna en fantastisk finish, och nästan allt byggs samman helt med hantverk, lite som med en Rolls-Royce, berättar René Christensen, försäljningschef på Jøtul Group. I nära samarbete med norska designers har man hittat sitt norska dna i stilrena modeller som står tidlöst genom inredningstrender. Trenden visar att det visuella att se elden får en allt större betydelse mot värmen. De nya modellerna får större glasyta för vacker insyn. F 370-serien vann Red dot; Best of the best när den kom, och uppföljarna F 370 Advance-serien har blivit en designikon i branschen och vann det prestigefyllda  IF Design Award i kategorin möbeldesign 2017.

 

Tack vare hårda krav från norska myndigheter och stora satsningar på förbränningsteknik och partikelutsläpp ligger man i framkant med den senaste tekniken och använder Clean Burn-teknik i eldstäderna. Detta innebär att man värmer upp till 1500 grader i brännkammaren. Då förbränns alla de partiklar som tidigare gick ut genom skorstenen och var skadliga för människor.

De äldre kaminer som inte har Clean Burn-teknik tar man idag in i fabriken, där materialet sorteras och smälts ned. Med ett stort miljöansvar stöps dessa om till nya kaminer med Clean Burn-teknologin. Jøtul har sitt kontor och all produktion i Fredrikstad och all kunskap finns samlat på samma ställe.

 

”Det jag gillar mest är när jag kommer hem från jobbet på fredagen, tänder i kaminen, häller upp ett glas rött vin och sätter mig ned och verkligen känner att jag kan koppla av och bara mysa. Det är bästa stunden på hela veckan.”

Rene Christensen – Jøtul Group

Gratis hembesök
av rådgivare

Vi bjuder på ett första hembesök där vi rätar ut alla frågetecken och ger dig tips och råd vid val av rum, plats och modell. Du får också en offert på lämplig modell och installationsarbetet.

#eldastilguide

Rätt eldstad till
rätt hus och stil

Idag finns det många olika trender, produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad. Tillsammans med Eldabutikernas rådgivare och Eldas Stilguide är det enklare att få en eldstad som passar just er bostad och stil. Vi har 6 olika inredningsstilar med bra stilkombinationer med olika eldstäder.

Gör stilguiden för att hitta din kamin

Sveriges bredaste sortiment

Contura logotyp
Gabriel Kakelugnar logotyp
Josef Davidsson logotyp
Jötul logotyp
Keddy logotyp
Nordpeis logotyp
Scanspis logotyp
Terma tech logotyp
Brunner logotyp
DRU logotyp
Planika logotyp
CWL logotyp
Premodul logotyp
BVI logotyp
Exodraft logotyp
NVI logotyp
Schiedel logotyp
Rais logotyp
Westerbo logotyp

Stärkelsefabriken - ett unikt husprojekt

Läs om hur Gustav förvandlar stärkelsefabriken till sitt drömhem

Läs mer

Villa Bolin

Inredningsarkitekten Hanna Bolin skapade en eldstad som är hemmets mittpunkt med vackra material som tål att nötas. Läs om Hanna och hennes erfarenheter av att anlita Elda.

Läs mer
Play ikon

Gabriel kakelugnar

Vi besöker Gabriel Kakelugnar - ett hantverk med både traditionell och modern design.

Se filmen

DRU

Med trygghet och hållbarhet i fokus. DRU:s exportchef Joost Aldus berättar om fördelarna med gaseldstäder.

Läs mer

@eldabutiken

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.