Facebook tag Hoppa till innehåll

Helgjutna hållbara eldstäder som står sig över tid.

Sedan 1969 har Keddy designat och tillverkat eldstäder anpassat för det karga svenska klimatet. Med arvet från en gjutjärnstradition som går hundratals år tillbaka i tiden började Keddy att utveckla kassetter med förhoppning om att göra öppna spisar och kakelugnar mer effektiva. Drygt 50 år senare kan vi konstatera att de lyckades. Idag är Keddy Sveriges mest sålda spiskassett och numera kan du även välja på murspisar, kakelugnar och braskaminer. Alla med Keddys signum: genuint hantverk och modern teknik.

Keddy, som är en del av Hedakoncernen – en familjeägd verksamhet med fokus på tillverkning för byggindustrin, värnar om sin historia. Än idag tillverkar och monterar Keddy eldstäder i den egna fabriken i Hedared utanför Borås. Genom att förena modern formgivning, innovativ teknik med svensk gjutjärnstradition skapas här några av de mest effektiva och hållbara eldstäderna på marknaden.

Modern teknik gör Keddys murade spisar till en högeffektiv värmekälla. Den rymliga eldstaden i gediget gjutjärn ger en effekt på upp till 10 kW och bidrar med sina stora glasluckor också till att elden syns väl.

Genuint hantverk med 20 års garanti.

Den svenska gjutjärnstraditionen har över femhundra år bakom sig och för Keddy är det en självklarhet att stöpa sina eldstäder i gjutjärnet. Gjutjärn är ett material som är anpassat för extrema temperaturväxlingar, det är slitstarkt och håller formen, år efter år.

Keddys spiskassetter finns i flera varianter och storlekar för att passa alla öppna spisar. Eventuellt mellanrum mellan kassetten och eldstadens kant kan enkelt fyllas ut med ett snyggt dekorgaller. Kassetten kan även frimuras.

Förutom ett slitstarkt material krävs det stor precision gällande både tillverkning och montering av en eldstad som ska hålla för uppvärmning och avsvalning många gånger om, år ut och år in. Samtliga mekanismer ska fungera och passa ihop utan att kärva eller slitas.

Den helgjutna, tåliga konstruktionen i gjutjärn tillsammans med stor hantverksskicklighet och noggrannhet i produktionen, gör att Keddy vågar lämna hela 20 års garanti på alla sina gjutjärnsdelar.

K11 är en kraftfull murspis för placering i ett hörn, men med nättare yttermått som gör att den passar utmärkt även i mindre rum. Med sin klassiska formgivning liknar K11 i mångt och mycket sin storasyster K21. Välj mellan olika dörrar till din eldstad.

”Med en eldstad från Keddy ska du få ut mesta möjliga värme av varje vedträ och det ska vara enkelt för dig som eldar.”

Hans Wikström, VD på Keddy

Gör om din öppna spis till en effektiv värmekälla.

Keddys spiskassetter är enligt dom själva ”världens mysigaste eluppror”. De förvandlar nämligen din öppna spis till en säker och effektiv värmekälla, som sänker dina uppvärmningskostnader rejält. En verkningsgrad på över 80 % (över åttio procent av energiinnehållet i veden tillförs rummet i form av värme) och 20 års garanti på alla gjutjärnsdelar står som garanter för att du gör en lika hållbar som lönsam investering.

 Keddys spiskassetter är marknadens effektivaste när det gäller insatser för öppen spis, med en verkningsgrad på över 80 %.

Med en spiskassett från Keddy kan du sänka dina värmekostnader med upp till 60 % mot när du eldar i en öppen spis. En kamin med hög verkningsgrad ger dessutom lägre utsläpp, eftersom det går åt mindre mängd ved för att få samma mängd värme som med en kamin med lägre verkningsgrad, vilken även gynnar miljön.

Keddy – mer än enbart spiskassetter.

Keddy är en 50-plussare i toppform. I samband med 50-årsjubileumet för några år sedan presenterades K900, en cylinderformad braskamin med snygga detaljer (exempelvis snyggt läderhandtag som tillval) och generöst panoramaglas, som ett exklusivt komplement till deras redan genuina sortiment av braskaminer, murspisar, kakelugnar och självfallet spiskassetter. Och under hösten kan vi se fram emot en premium-nyhet som kompletterar Keddys redan exklusiva kaminsortiment.

K900 är en eldstad med dörr i gjutjärn tillsammans med panoramaglas som ger dig en större upplevelse av elden. Modellen kan levereras med extra värmemagasin för dig som vill få ännu större nytta av braskaminen som uppvärmningskälla.

Med den stora kunskap och det engagemang som finns för förbränningsteknik, sänkta värmekostnader och fokus på hållbarhet ser vi fram emot en gjuten framtid även för kommande 50 år med Keddy.

Se alla Keddy braskaminer

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.