Facebook tag Hoppa till innehåll

En för hjärtat och en för värmen!

”Skulle jag bygga ett hus en dag”, berättar Hubertus Brunner, ”skulle jag installera två eldstäder, en för hjärtat och en för värmen. Den för hjärtat skulle vara en öppen eldstad i köket där jag också kan laga mat, och sedan en vattenmantlad eldstad som kan värma hela huset.”

Tyska eldstadstillverkaren Brunner, där Hubertus, son till grundaren Ulrich Brunner, leder verksamheten är ganska okänd i Sverige men stora i övriga Europa. I byn Eggenfelden i Bayern ligger det familjeägda företaget sedan mer än 70 år tillbaka. Brunner sätter värde i att skapa exklusiva eldstäder baserat på kvalitet, miljö och kunskap. Ansvarig för verksamheten i Sverige är Jens Nielsen och vi fick en pratstund med Jens en krisp (läs kall), men vacker vårmorgon. Passande nog med en sprakande eldstad i rummet.

Jens Nielsen, ansvarig för Brunner i Sverige.
Hej Jens, kul att träffas! Vad är det för eldstad vi sitter vid? Är det en för hjärtat eller en för värmen?

Hej och tack detsamma! Det är faktiskt en alldeles ny Generation 5 av våra insatser som man kan få med planglas, hörn eller panorama. Generation 5-insatserna erbjuder nu ännu bättre förbränning och betydligt lägre partikelutsläpp. Det är väldigt tillfredställande att få lansera dessa nyheter då miljö och hållbarhet är ett stort fokus, för att inte säga hjärtesak, för oss på Brunner.

Dessutom ger Generation 5 klara förbättringar för installation och brandskyddsavstånd. Det betyder att fler hem har möjlighet att ha en Brunner. Även det värmer hjärtat!

Härligt med mycket hjärta! Men värmen, vad händer där?

I och för sig finns det mängder med värmeeffekt i alla våra produkter och inte minst i Generation 5, men jag förstår vad du menar. Just därför är det extra kul att vi nu introducerar en klassisk ’värmeprodukt’ – kakelugnar i prefab-utförande. Våra kakelugnar i vacker skandinavisk design består av färdigkaklade moduler som gör det möjligt att montera dem på en dag. Kort och gott, en fantastisk, beprövad och traditionell värmekälla som också har mängder med hjärta, men nu också betydligt enklare och mer tillgänglig för fler!

Brunner Scandinavian Classik är en av nyheterna i serien Generation 5.
Tillbaka till miljö och hållbarhet – det finns ju lite av en myt, eller snarare en uppfattning, att det inte är bra för naturen med rök från en brasa?

Jo, det är lite av en myt som bör bestridas och förhoppningsvis avfärdas. Med Brunners förbränningsteknologi och lite ’braskunskap’ hos brukaren så är brasvärme faktiskt en riktigt hållbar värmekälla. Minimala utsläpp och ofta lokalproducerat och förnyelsebart bränsle, ved, gör att det knappast blir bättre miljömässigt.

Med tre ord – beskriv det bästa med att välja en Brunner!

Kvalitet är nummer ett och det kostar i de flesta fall lite mer, men det ger tillbaka mångfalt då produkten behåller sin funktion år efter år, efter år, efter år. Utöver det så är det miljötänket och hållbarheten. Med en Brunner kan man njuta och hålla sig varm med ett gott miljösamvete. Slutligen vill jag säga vårt samarbete med Eldabutikerna. Med Eldabutikerna har kunden en trygg partner som kan produkten och vet hur man installerar rätt. Och som finns till hands om det skulle behövas – så kundtryggheten med Brunner och Eldabutikerna, helt enkelt.

Nya Brunner Tunnelkamin BKH-50-98 är en vacker rumsavdelare.
Vad vill du att era kunder ska veta om Brunner som dom inte vet idag?

Att Brunner är ett familjeföretag är väl någorlunda känt, vilket fall bland människor som känner till Brunner. Men vad det betyder för verksamheten tycker jag är värt att nämna. Det finns en långsiktighet och utvecklingsvilja som man sällan ser i aktieägda företag av den storleken. Och även företagskulturen och känslan mellan oss medarbetare inom Brunner. Jag vill tro att den smittar av sig på kunder och samarbetspartners i stort.

Sedan vill jag säga bredden i Brunner. Utöver eldstäderna arbetar vi med utveckling av solenergi, av pelletsbrännare och inte minst med ett eget gjuteri där vi gjuter till våra egna produkter, men även till en annan Bayersk stolthet, BMW.

Sist men inte minst, att vi på fabriksområdet i Bayern har en massa egna grisar som lever fantastiskt gott och är väldigt omtyckta av alla. Ulrich Brunner, som grundade Brunner, gillar grisar och då ska det vara grisar som mår bra!

Vad har du själv för eldstäder hemma? Jag utgår från att det är minst två!?

Jag har faktiskt en helt ny Brunner Generation 5 Panorama men även, vilket vi väl pratar tyst om, en kamin för värme som jag inte kommer ihåg var den kommer ifrån.

Till slut – bästa elden?

Första höstkvällen i soffan vid brasan är speciell tycker jag. Jag är nog mest en sommar- och seglingsperson där braselden hjälper mig in i mörkret och kylan på ett förtjänstfullt sätt.

Telefonen ringer och avbryter vårt samtal. Det blir dags att packa ihop och tacka för en trevlig stund hos Jens och Brunner i Stenungssund. Bor man här så är det nog rätt naturligt att sommaren och segling blir en viktig del av livet. Härligt att ha den framför sig!

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.