Facebook tag Hoppa till innehåll
#INSPIRATION

BRUNNER kompletterar ELDAS sortement av moderna eldstäder.

Exklusiva eldstäder bara hos ELDA.

Nu välkomnar vi Brunner, ett tyskt familjeägt bolag.
Här nedan får ni möta Hubertus Brunner, VD och
tredje generationen i branschen.

Tyska eldstadstillverkaren Brunner är ganska okända i Sverige men stora i övriga Europa. I byn Eggenfelden i Bayern ligger det familjeägda företaget sedan över 70 år tillbaka, som satt sitt värde i att skapa exklusiva eldstäder. I eldstaden ska kännas den atmosfär som familjen Brunner lyfter i hantverket och hela arbetet bakom med bästa kvalitet och teknik.

Våra produkter är för en väldigt bred kundkrets då vi har de som vill ha den för uppvärmning, vi har andra kunder som kommer hem sent och enkelt vill trycka på en knapp och där finns eldstäder med gas, och vi har de som vill samlas framför en brasa då och då och koppla av med vänner, berättar Hubertus Brunner.

Det hela startade när Hubertus far Ulrich Brunner var ung och hans far i sin tur drev en verksamhet med kökseldstäder. En dag var det dags att lämna över till sin son och kusinen, men dessa var inte redo att ta över tillsammans. Med en gravid fru kände dock Ulrich pressen att kunna försörja sin växande familj, och eldstäder kunde han, så 1978 bestämde han sig för att ändå gå i sin fars fotspår och starta eget inom samma bransch. Timingen visade sig vara perfekt efter två stora oljekriser, och med oljepriset som steg flera hundra procent letade folk efter andra uppvärmningsalternativ hemma. Efterfrågan på eldstäder ökade och det var då som min pappa startade upp Brunner, fortsätter Hubertus, som nu driver företaget tillsammans med sin far Ulrich.

”Våra medarbetare är inte ’bara’ anställda. De är kreativa, vår själ och de är hjärtat i hela bolaget. De är vår viktigaste tillgång, och det vet de om”.

Produktmässigt är Ulrich den som fattar många av besluten, och går på magkänslan. – han har en stor mage så han kan verkligen fatta många bra beslut, skrattar Hubertus med glimten i ögat. Som exempel var han den första till att ta bort rostret ur insatserna redan 1982. På mässorna strax efter stod de andra och skrattade åt hans beslut. Tre år senare var alla insatser på marknaden utan roster, och det var inte längre någon som skrattade åt honom.

Det är utmaningen! Att hela tiden utveckla nya produkter för att möta kunders önskemål som inspirerat oss mest till det vi är idag. Vi märkte en skillnad som förändrade våra produkter. Husen behövde mindre uppvärmning men den atmosfär som en eldstad skapar ökade i efterfrågan. Det utmanade oss att hitta nya lösningar och tog oss dit vi är idag. Ur ett designperspektiv har vi väldigt bra koll på inredningstrender, och svenskarna har bra smak. Designteamet har valt att jobba med rena linjer på våra eldstäder, berättar Hubertus och tillägger att de kommer att passa väldigt bra in hos oss både med vårt klimat och stil. Teknik och materialkvalité ligger i framkant och utmärker sig på marknaden.

”Skulle jag själv bygga ett hus en dag, berättar Hubertus, skulle jag installera två eldstäder, en för hjärtat och en för värmen. Den för hjärtat skulle vara en öppen eldstad i köket där jag också kan laga mat, och sedan en vattenmantlad eldstad som kan värma hela huset.” Hubertus Brunner

När vi får en visning av luckan till en insats med glas åt tre håll ser vi inga skarvar i hörnen på glaset – allt är böjt i ett stycke. Känslan när man öppnar och stänger luckan är som när du öppnar och stänger en bil i premiumklassen, det är en förstklassig precision. Alla enheter är testade under flera timmar för att säkra att de fungerar och ska hålla riktigt länge. Det gör dem inte till de billigaste på marknaden om man bara ser till vad de kostar. Men ur ett långsiktigt perspektiv är de väldigt prisvärda, förklarar Hubertus stolt.

Det bästa man kan ha i livet är vänner, så min bästa stund framför elden är med en härlig grupp människor och riktigt god öl, och såklart inget inbokat dagen efter, ler Hubertus varmt.

’’Du köper en eldstad för lång tid i livet. Efter 30 år när den fortfarande är lika bra inser du att den inte alls var dyr”.

Hubertus Brunner/VD BRUNNER

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.