Facebook tag Hoppa till innehåll
#INSPIRATION

Schiedel - Bättre värme, ventilation och levnadsmiljö

Vad exakt ger ditt hem en ”gnista” av värme, inspiration och en känsla av mysighet och självständighet? För att besvara dessa frågor jobbar Schiedel utifrån relevanta framtida trender: familjer, hållbarhet, produkt & design och industri. Detta är vad som driver utvecklingen på Schiedel, och driver aktivt nästa självklara fråga: Vad kommer framtiden att ge?

Framsynt, klarsynt och handlingskraftig – så beskrivs Schiedels grundare Friedrich Schiedel, som 1946 startade en betongfabrik som snabbt specialiserade sig på skorstenar och växte till det som är Schiedel idag, en del av Standard Industries där även BMI (Monier och Icopal) ingår.

Dessa egenskaper blir en del av Schiedels DNA som man har byggt vidare på. Schiedel är idag Europas ledande skorstenstillverkare med 75 års erfarenhet av både små projekt till stora industrifastighetslösningar.

VID EN NYINSTALLATION AV EN ELDSTAD oavsett fabrikat har vi de produkter som löser behovet för varje kund, berättar Kenneth Finnäs, Vd för Schiedel Skorstenssystem AB. Skorstensröret kan fås i valfri RAL-kulör för att smälta in med väggen, eller lyftas fram, och finns även i olika material som rostfritt stål eller koppar. Det ska kännas som en helhet med eldstaden och hemmet. Med integrerad tilluftsskorsten kan man placera eldstaden var i rummet man vill, och behöver inte anpassa till att stå intill en yttervägg för att få in tilluft. Det ger en stor flexibilitet och ett helt slutet system där tilluften går i yttre delen av röret och rökgaserna går i en kanal i mitten av skorstenen. Med Isokern Air bygger vi blockskorsten i högisolerande pimpsten med eller utan inbyggd tilluft, som antingen sedan putsas eller byggs in med plåt, fortsätter Kenneth.
– Under våra 75 år har Schiedel arbetat med stora industriprojekt och höga miljö- och brandkrav vilket har inspirerat oss att hitta kompletta och säkra helhetslösningar med tekniska innovationer som ligger i framkant och uppfyller framtidens krav, som vi tagit med oss i skorstenar för villor och flerfamiljshus. Med våra produkter följer vi viktiga trender inom energieffektivitet, hållbarhet och innovation. Där ingår till exempel också att de ska vara lätta i vikt för installatören att bära upp på taket, och enkla att montera, säger Kenneth.

RENOVERING AV VACKRA GAMLA SKORSTENAR Om man har ett äldre hus med en befintlig skorsten som blivit utdömd finns det lösningar utan att behöva riva och bygga nytt. Gamla skorstenar har ofta en vacker patina men är inte helt täta, utan rökgaserna läcker ut när man gör en besiktning. Då kan man montera in i en slang i skorstenen, fylla runt med isolerande material och fortsätta använda eldstaden. Skorstensrenoveringar på detta sätt behåller husets ursprungliga karaktär, samtidigt som man uppfyller de funktionella kraven.

SCHIEDEL – ISOKERN GARDEN

SCHIEDEL FLYTTAR UT I TRÄDGÅRDEN Trenden att flytta ut allt mer i våra trädgårdar och intresset för att kunna ha elden och möjlighet att laga lite mat ute växer här i Skandinavien. Vår öppna uteeldstad ger en skön samlingsplats och förlänger sommaren, säger Kenneth och fortsätter.

– Människor har i årtusenden samlats runt öppen eld under bar himmel och gemensamt känt hur mörkret bara förde dem ännu närmare varandra. Det är den upplevelsen vi vill ge med Isokern Garden, med pimpsten och inspiration från vulkanen Hekla på Island. Placera den så att man kan njuta av elden från flera vinklar och samtidigt ger bäst användning av strålningsvärmen, tipsar han vidare. Vill man ha den inbyggd, fristående eller upphöjd är valfritt.  Skorstenens höjd kan du själv välja såklart. Det är ju hela styrkan hos Schiedel – kompletta lösningar oavsett typ och placering, säger Kenneth avslutningsvis.

FAKTA Schiedel Skorstenssystem AB är en del av Schiedel koncernen som är Europas ledande tillverkare av skorstenssystem. Schiedel finns representerat i ett 20 tal länder världen över med totalt cirka 1 200 anställda och en årlig omsättning runt 2 miljarder sek. Med 75 års erfarenhet, över 40 år på den svenska marknaden, finns gedigna kunskaper när det gäller skorstenar och skorstensprodukter.

Gratis hembesök
av rådgivare

Vi bjuder på ett första hembesök där vi rätar ut alla frågetecken och ger dig tips och råd vid val av rum, plats och modell. Du får också en offert på lämplig modell och installationsarbetet.

#eldastilguide

Rätt eldstad till
rätt hus och stil

Idag finns det många olika trender, produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad. Tillsammans med Eldabutikernas rådgivare och Eldas Stilguide är det enklare att få en eldstad som passar just er bostad och stil. Vi har 6 olika inredningsstilar med bra stilkombinationer med olika eldstäder.

Gör stilguiden för att hitta din kamin

Sveriges bredaste sortiment

Contura logotyp
Gabriel Kakelugnar logotyp
Josef Davidsson logotyp
Jötul logotyp
Keddy logotyp
Nordpeis logotyp
Scanspis logotyp
Terma tech logotyp
Brunner logotyp
DRU logotyp
Planika logotyp
CWL logotyp
Premodul logotyp
BVI logotyp
Exodraft logotyp
NVI logotyp
Schiedel logotyp
Rais logotyp
Westerbo logotyp

Stärkelsefabriken - ett unikt husprojekt

Läs om hur Gustav förvandlar stärkelsefabriken till sitt drömhem

Läs mer

Villa Bolin

Inredningsarkitekten Hanna Bolin skapade en eldstad som är hemmets mittpunkt med vackra material som tål att nötas. Läs om Hanna och hennes erfarenheter av att anlita Elda.

Läs mer
Play ikon

Gabriel kakelugnar

Vi besöker Gabriel Kakelugnar - ett hantverk med både traditionell och modern design.

Se filmen

DRU

Med trygghet och hållbarhet i fokus. DRU:s exportchef Joost Aldus berättar om fördelarna med gaseldstäder.

Läs mer

@eldabutiken

Fråga oss!

Vi har kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Hör av dig till oss med alla dina frågor om kaminer, kakelugnar och installationer.